Svečanosti

Brojni sadržaji od Konjica do Čapljine povodom Dana neovisnosti BiH

U četvrtak, 1. ožujka, u 12:15 sati na programu je svečano otvaranje rekreacijsko-avanturističkog parka 'Fortica'. U 12:45 sati, na Šehitlucima u Mostaru bit će održano učenje Fatihe i polaganje cvijeća.
Kultura / Flash | 26. 02. 2018. u 01:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar i Muzej Hercegovine Mostar, povodom Dana neovisnosti BiH koji se obilježava 1. ožujka, organiziraju brojne događaje od Konjica do Stoca i Čapljine.

Kako se navodi iz spomenutih institucija, pokrovitelji ovogodišnje svečanosti su predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić i predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Šerif Špago. Svečanosti će biti održane u šest gradova HNŽ.

Cjelokupan program započinje u ponedjeljak 26.2. kada se u 13 sati polaže kamen temeljac za izgradnju memorijalne spomen sobe agresije na Mostar u Donjoj Mahali. Istog dana od 20 sati u Narodnom pozorištu odigrat će se monodrama Harisa Burine 'Ćorkan'.

U utorak 27. veljače u Stocu će u 10 sati u organizaciji Jedinstvene organizacije boraca (JOB) organizirati učenje fatihe i polaganje cvijeća na šehidskom spomen obilježju. Istog dana od 13 sati u Prvoj osnovnoj školi gostovat će Bosanski kulturni centar iz Tuzle s dječjom predstavom 'Bosanska bajka'.

U Prozoru će toga dana u 12:30 sati biti upriličeno učenje fatihe i polaganje cvijeća na šehidsko spomen obilježje, a od 13 sati Organizacijski odbor Prozor će održati prigodan program.

28. veljače, JOB Konjic će u 10 sati upriličiti učenje fatihe i polaganje cvijeća na šehidskom spomen obilježju, a u isto vrijeme (od 10 sati) će mostarskim ulicama biti upriličen defile učenika osnovnih škola pod motom 'Volim BiH', a u organizaciji Aktiva direktora.

Na Španjolskom trgu će se toga dana u 11:30 sati prisutnima obratiti ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ Rašid Hadžović, a od 13 sati u Narodnom pozorištu će se održati program pod nazivom 'Ja domovinu imam, i u srcu je nosim', u organizaciji IC štamparije i Pedagoškog zavoda Mostar.

Bošnjačka zajednica kulture 'Preporod' će toga dana od 15 sati u kino dvorani u Čapljini organizirati svečanu akademiju, dok će istog dana od 18 sati u HDHS Kosača u organizaciji Aktiva direktora osnovnih škola biti održana tribina i prigodan program povodom Dana neovisnosti BiH.

Svečana akademija će se toga dana od 19 sati održati u Konjicu, a od 19:30 sati u Jablanici.

U četvrtak, 1. ožujka, u 12:15 sati na programu je svečano otvaranje rekreacijsko-avanturističkog parka 'Fortica'. U 12:45 sati, na Šehitlucima u Mostaru bit će održano učenje Fatihe i polaganje cvijeća.

Centralni program bit će održan od 13 sati u Narodnom pozorištu Mostar – svečana akademija povodom Dana neovisnosti BiH. U foajeu Narodnog pozorišta Mostar, upriličit će se izložba pod nazivom 'Urbicid'.

Kopirati
Drag cursor here to close