Svečano

HNŽ: Četverodnevna manifestacija u povodu Dana neovisnosti BiH

U četvrtak, 1. ožujka na programu je svečano otvaranje rekreacijskog-avanturističkog parka 'Fortica', dok će na Šehitlucima u Mostaru biti održano učenje Fatihe i polaganje cvijeća.
Vijesti / Flash | 23. 02. 2018. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine - 1. ožujka, Centar za kulturu, Narodno pozorište i Muzej Hercegovine Mostar upriličit će četverodnevnu manifestaciju u sklopu koje će 1. ožujka u 13 sati u mostarskom Narodnom pozorištu biti upriličena svečana akademija.

Svečanosti, čiji su pokrovitelji predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić i predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Šerif Špago, održavat će se u šest gradova.

Program započinje u ponedjeljak, 26. veljače, u 13 sati u Mostaru, polaganjem kamena-temeljca za izgradnju Memorijalne spomen-sobe agresije na Mostar, u naselju Donja Mahala, u organizaciji Udruženja građana 'Sinovi mahale'.

Istog dana u Narodnom pozorištu Mostar bit će održana monodrama autora Harisa Burine, pod nazivom 'Ćorkan', prema tekstu nobelovca Ive Andrića.

U utorak, 27. veljače, u Stocu bit će upriličeno učenje Fatihe i polaganje cvijeća na šehidskom spomen-obilježju u Stocu, dok će u Prvoj osnovnoj školi Stolac biti održana dječja predstava 'Bosanska bajka', u izvođenju Bosanskog kulturnog centra Tuzla.

U Prozor-Rami, bit će upriličeno učenje Fatihe i polaganje cvijeća na šehidskom spomen obilježju, dok će Organizacijski odbor te općine održati poseban program u povodu Dana neovisnosti BiH.

U srijedu, 28. veljače, Jedinstvena organizacija boraca Konjic organizirat će učenje Fatihe i polaganje cvijeća na konjičkom šehidskom spomen-obilježju.

Istovremeno, u Mostaru će biti održana svečana promenada pod nazivom 'Volim Bosnu i Hercegovinu', a Aktiv direktora osnovnih škola organizira zajednički program osnovnih škola Grada Mostar.

Sudionicima parade na Španjolskom trgu obratiti ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije Rašid Hadžović.

Istoga dana, u Narodnom pozorištu Mostar, u organizaciji IC štamparije i Pedagoškog zavoda Mostar, bit će održana svečanost pod nazivom 'Ja domovinu imam u srcu je nosim', dok će u Čapljini u Kino dvorani 'Mogorjelo'  biti održana svečana akademija, u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture 'Preporod' Čapljina.

U Hrvatskom domu 'Herceg Stjepan Kosača' u Mostaru u organizaciji Aktiva direktora osnovnih škola, bit će održani tribina i svečani program povodom Dana neovisnosti BiH. Svečane akademije povodom Dana neovisnosti BiH bit će održane i u općinama Konjic i Jablanica.

U četvrtak, 1. ožujka na programu je svečano otvaranje rekreacijskog-avanturističkog parka 'Fortica', dok će na Šehitlucima u Mostaru biti održano učenje Fatihe i polaganje cvijeća.

Kopirati
Drag cursor here to close