Sjećanje

Bijelo Polje: Mještani se prisjetili poginulih boraca

U programu su doprinos dali zbor MIZ Mostar i učenici O. Š. Bijelo Polje sa performansom o Bosni.
Kultura / Flash | 26. 08. 2019. u 07:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 24.8. u organizaciji Udruženja obitelji šehida Bijelo Polje, JOB-a Mostar Sjever, udruženja RVI Mostar Sjever, Unije veterana 92-95, NVO Mostar Sjever organizirana je manifestacija obilježavanja i sjećanja na šehide i poginule borce bjelopoljske kotline.

Tim povodom organiziran je Marš sjećanja na šehide Bijelog Polja od naselja Podgorani, preko Humi, Lišani, Potoka, Livča i do spomen ploče Livač Polje te do Turbeta u Potocima uz učešće velikog broja omladine, djece i svih uzrasta građana bjelopoljske kotline.

Uz put su i mještani dočekivali osvježenjima i slasticama, a na spomen turbetu šehidima Bijelog Polja upriličen je prigodan program koji je ove godine upotpunjen mnogim sadržajima prikladnim za tu manifestaciju. Na prigodan način prisutnim građanima, njih oko 1000 obratio, se uime organizatora Alija Šunje predsjednik udruženja šehida Bijelo Polje, a nakon njega obratio se i glavni imam Medžlisa islamske zajednice (MIZ) Mostar Dino ef. Maksumić.

U programu su doprinos dali zbor MIZ Mostar i učenici O. Š. Bijelo Polje sa performansom o Bosni. Slikoviti scenario ispred pozornice na turbetu sa stolicama i imenima šehida Bijelog Polja i kompletnim vođenjem i izvođenjem programa doprinjeli su pored sudionika i scenaristi Jasna Gosto i Miralem Gluhović kao i nadahnuti voditelj programa Meadin Mrnđić.

Organizator koristi priliku da se zahvali svima koji su pomogli ovu manifestaciju, a posebno vođama Marša koji je prošao besprijekorno.

Kopirati
Drag cursor here to close