Mostar Film Festival

Jelena Kordić Kuret najbolja glumica, specijalno priznanje hercegovačkom filmu ''Stigme''

Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Jelena Kordić Kuret, dok je za najbolju mušku ulogu nagrađen Senad Bašić.
Kultura / Film TV | 21. 12. 2023. u 20:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 21. prosinca svečanom dodjelom nagrada zatvoren je Mostar Film Festival.

Posljednje večeri Festivala prikazan je i domaći uradak, film ''Stigme'' redatelja Zdenka Jurilja.

Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Jelena Kordić Kuret, dok je za najbolju mušku ulogu nagrađen Senad Bašić.

''Ovo je nagrada za sve one koji čekaju svoju priliku da se za njih čuje. Obzirom da u Mostaru živim 20 godina, drago mi je da se ova cijela priča i avantura s ovim filmom zaokružila baš u Mostaru'', rekla je Jelena, koja je nagradu odnijela za glavnu žensku ulogu u filmu ''Najsretniji čovjek na svijetu''.

Nagradu za najboljeg sporednog glumca dobio je Izudin Bajrović, a u ženskoj kategoriji najbolje sporedne glumice - nagradu je odnijela Irma Alimanović.

Foto: Bljesak.info / Glumac Adnan Hasković

Specijalna nagrada žirija pripala je glumačkoj ekipi filma ''Stigme'', redatelja Zdenka Jurilja. Kako je istaknuto, u ulogama su briljirali Ivo Krešić, Bojan Beribaka, Miro Barnjak, Ivan Skoko, Mario Knezović i Robert Pehar koji djeluju kao jedinstveni glumački ansambl ovog potresnog i društveno važnog filma.

Specijalno priznanje dodijeljeno je i Adnanu Haskoviću za ulogu Zlatana u filmu "Umri prije smrti", redatelja Adnana Imamovića.

Specijalno priznanje stručni žiri dodjeljuje i Jeleni Jovanov za ulogu Kaje u filmu "Nešto Slatko" kojeg je režirao Tin Vodopivec.

''Sve odluke su donesene jednoglasno i posebno nam je drago što su ove godine briljirali glumci iz Bosne i Hercegovine u svim nagrađenim kategorijama, a među njima upravo i Mostarci'', naglasile su članice stručnog žirija Branka Bešević Gajić, Anila Gajević te Amira Kudumović.

Foto: Bljesak.info / Zatvoren Mostar Film Festival

Predsjednica stručnog žirija Mostar Film Festivala Branka Bešević Gajić kazala je kako nije bilo lako odrediti tko je najbolji.

''Mislim da su, kao i uvijek, i ove godine bile presudne nijanse i da su najbolji među najboljima osvojili vrijedne nagrade'' - poručila je Bešević Gajić.

Tijekom četiri dana trajanja festivala stručni žiri pogledao je šest dugometražnih igranih filmova u natjecateljskom dijelu programa.

''Ovo je sizifovski posao, održavanje festivala na životu i zadovoljan sam i ovim 17. izdanjem. Drago mi je da je žiri većinu nagrada dodijelio bh. glumcima, što je još jedna pobjeda i pokazatelj da se možemo osloniti na domaće snage'', kazao je direktor Mostar Film Festivala Slaven Knezović na zatvaranju MFF-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close