Covid-oprez

Venecijanski filmski festival objavio pravila

Venecijanski je prvi filmski festival koji će se održati tijekom pandemije, i jedno je od najznačajnijih međunarodnih događanja čiji je domaćin Italija, koja je svojevremeno bila europsko žarište COVID-19,
Kultura / Film TV | 21. 08. 2020. u 14:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Venecijanski filmski festival zatražio je od publike na prvom kinematografskom "fizičkom" okupljanju u eri pandemije da nose maske za llce i da se podvrgnu testu na koronavirus ukoliko dolaze iz zemalja izvan Europe.

Sudeći po pravilima, publika će biti na sigurnoj distanci od crvenog tepiha na festivalu koji traje od 2. do 12. rujna, posjetitelji će morati kupovati ulaznice i rezervisati mjesta online kako bi se osiguralo da svako drugo mjesto bude prazno. Na devet punktova postavljenih na raznim lokacijama širom venecijanskog Lida bit će mjerena temperatura posjetiteljima i predstavnicima medija. Oni koji prisustvuju projekcijama u zatvorenim prostorima bit će praćeni radi eventualnih kontakata ukoliko to bude neophodno.

Venecijanski je prvi filmski festival koji će se održati tijekom pandemije, i jedno je od najznačajnijih međunarodnih događanja čiji je domaćin Italija, koja je svojevremeno bila europsko žarište COVID-19, sa striktnim mjerama protiv širenja virusa koje su povučene u svibnju. Italija se sada suočava s rastom broja novih zaraza kao rezultat putovanja za godišnje odmore tijekom ljeta.

Organizatori Biennala peiopćili su da su smjernice razrađene u suradnji s lokalnim dužnosnicima javnog zdravstva, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close