Vi i bolja polovica

Romantika u četiri zida: Top 5 najboljih filmova za Valentinovo

Udobno se smjestite i prisjetite se nekih od najpopularnijih ljubavnih klasika.
Kultura / Film TV | 14. 02. 2024. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Freepik / Noć za film

Bliži nam se Valentinovo, a možda bi ga najljepše bilo provesti u toplini vlastitog doma uz omiljen romantični film. Udobno se smjestite i prisjetite se nekih od najpopularnijih ljubavnih klasika.

1. BILJEŽNICA (THE NOTEBOOK)

Popularan ljubavni film snimljen je prema istoimenom romanu Nicholasa Sparksa, a u glavnim se ulogama nalaze Ryan Gosling i Rachel McAdams. Radnja prati ljubavnu priču vojnika, povratnika iz Drugog svjetskog rata koji traga za bivšom ljubavi od koje se davno rastao kada su im se životni putovi razišli.

Gosling iz dana u dan prolazi kroz sjećanja koja ga vežu uz njegovu voljenu sve dok ju jednog dana ne ugleda. Ryan Gosling i Rachel McAdams su nakon snimanja filma postali par i u stvarnom životu, no prekinuli su tijekom 2007. godine.

Video: The Notebook Movie Trailer [HD]

2. P.S. VOLIM TE (P.S. I LOVE YOU)

Romantična drama nastala je prema istoimenom romanu irske spisateljice Cecelija Ahern, a u glavnim se ulogama nalaze Gerard Butler i Hilary Swank. Ljubavnu idilu Amerikanke Holly Kennedy i Irca Gerryja prekinula je njegova smrt. Kako bi joj ublažio tugu i pomogao da okrene novu stranicu života, Gerry je svojoj supruzi prije smrti napisao 10 pisama.

''Pamti naše predivne uspomene, ali molim te, nemoj se bojati stvoriti neke nove'', poručio je i Gerry svojoj supruzi. Film P.S. Volim te uči nas važnim žiotnim lekcijama - život ide dalje, a najbolji prijatelji bit će uvijek tu za nas da nas podignu kada padnemo.

Video: P.S. I Love You Official Trailer #1 - (2007) HD

3. Sve što želim to si ti (DEAR JOHN)

Romantična ratna drama prikazuje život vojnika Johna koji se zaljubljuje u djevojku Savannu i dok je on na službi oni razmjenjuju pisma. Nakon dvije godine dopisivanja, Savannah pošalje Johnu pismo u kojem mu kaže da se zaručila za nekoga drugoga.

John je duboko pogođen njenin priznanjem te odluči zapaliti sva njena pisma. Film je režirao Lasse Hallström, a u glavnim se ulogama nalaze Channing Tatum i Amanda Seyfried.

Video: DEAR JOHN - Official Trailer (HD)

4. Kada je Harry upoznao Sally (WHEN HARRY MET SALLY)

Kultna romantična komedija donosi priču o Harryju Burnsu (Billy Crystal) koji upoznavši Sally Albright (Meg Ryan) osjeti snažnu privlačnost, ali ne želi narušiti njihov prijateljski odnos. Nakon zajednički provedene noći i trenutka slabosti njihovo prijateljstvo biva stavljeno na kušnju.

Film tako pokušava odgovoriti na pitanje postoji li uopće muško-žensko prijateljstvo ili se iza takvog prijateljstva uvijek krije nešto više.

Video: When Harry met Sally... (1989) - Trailer HD Remastered

5. Doručak kod Tiffanyja (BREAKFAST AT TIFFANY'S)

Romantična komedija govori o mladom i neodlučnom piscu (George Peppard) koji je zadnju knjigu napisao prije 5 godina i escort djevojci (Audrey Hepburn) koja traži idealnog muškarca. Nakon što se useli u novi stan privuče ga zgodna i simpatična djevojka koja živi u stanu ispod njegova.

Njihovo prijateljstvo prerasta u romantičnu vezu kada ga nestašna Holly (A.Hepburn) osvoji svojim šarmom i duhovitošću. S vremenom Butler shvaća da je Hepburn duboko nesretna i da su njezina sreća i šarm samo maska, što on pokušava promijeniti.

Video: Breakfast at Tiffany
Kopirati
Drag cursor here to close