SFF

Talents Sarajevo 2020 dočekuje 62 sudionika u online izdanju

Mogućnost da će novo izdanje Talents Sarajevo biti prilagođeno situaciji uzrokovanoj koronavirusom najavljena je još u travnju, u pozivu za prijave za ovogodišnji program.
Kultura / Film TV | 27. 07. 2020. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo Talents i svojim četrnaestim izdanjem potvrđuje darovitost i entuzijazam novih generacija filmaša jugoistočne Europe i južnog Kavkaza. Za ovogodišnji program, koji će se od 14. do 18. kolovoza održati pod naslovom ''New Beginnings'', odabrane su 62 kandidatkinje i kandidata.

Sudionici ove godine dolaze iz: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Gruzije, Hrvatske, Kipra, Mađarske, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovenije i Turske.

U skladu sa stavom Sarajevo Film Festivala da se u cilju prevencije pandemije održi u prilagođenom formatu, ovogodišnji Talents Sarajevo neće se održati na festivalskim lokacijama u Sarajevu, nego isključivo online.

Mogućnost da će novo izdanje Talents Sarajevo biti prilagođeno situaciji uzrokovanoj koronavirusom najavljena je još u travnju, u pozivu za prijave za ovogodišnji program.

Ipak, to nije pokolebalo 305 reditelja, scenarista, producenata, glumaca, snimatelja, montažera i filmskih kritičara da se prijave za ''New Beginnings'', koji je i najavljen kao forum za istraživanje cijelog niza neposrednih efekata pandemije na film kao umjetnost i industriju, priopćeno je iz Direkcije Sarajevo Film Festivala.

U programu Talents Sarajevo ove godine će sudjelovati kandidati iz 14 od ukupno 19 zemalja jugoistočne Europe i južnog Kavkaza. Najviše njih dolazi iz Grčke (16), Rumunije (10) i Hrvatske (8) – nešto više od trećine ukupnog broja kandidata.

 

Kopirati
Drag cursor here to close