na Netflixu

Seriju "Squid Game" pogledalo 111 milijuna kućanstava

Od početka prikazivanja 17. rujna, drama o preživljavanju od devet epizoda zauzela je prvo mjesto na popularnim Netflixovim TV ljestvicama u 94 zemlje
Kultura / Film TV | 13. 10. 2021. u 07:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularnu dramsku seriju "Squid Game" na korejskom jeziku na Netflixu je pogledalo 111 milijuna kućanstava širom svijeta te je postala Netflixov najuspješniji izvorni sadržaj, izvijestio je u srijedu američki streaming div, prenosi HINA.

Od početka prikazivanja 17. rujna, drama o preživljavanju od devet epizoda zauzela je prvo mjesto na popularnim Netflixovim TV ljestvicama u 94 zemlje, uključujući Sjedinjene Države, Britaniju i Francusku, navodi Netflix, a prenosi južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Konkretno, u SAD-u je "Squid Game" postala prvi sadržaj koji nije na engleskom jeziku, a koji je ostao na prvome mjestu 21 dan zaredom.

"Otkako je Netflix pokrenuo svoju korejsku uslugu 2015. godine, cilj nam je bio prikazati kvalitetan sadržaj korejske proizvodnje onima koji vole korejske serije širom svijeta", rekla je Kim Min-young, potpredsjednica za sadržaj u azijsko-pacifičkoj regiji, isključujući Indiju.

"'Squid Game' pomogla nam je ostvariti san", rekla je.

Radnja serije "Squid Game", koju je režirao i napisao Hwang Dong-hyuk, prikazuje stotine ljudi koji se natječu u smrtonosnim verzijama korejskih dječjih igara kako bi osvojili novčanu nagradu od 45,6 milijardi wona (38,5 milijuna američkih dolara).

Kopirati
Drag cursor here to close