Kršenje sporazuma

Scarlett Johansson tuži Disney zbog filma Black Widow

Glumica Disney tuži za kršenje ugovora objavljivanjem filma Black Widow na njihovoj streaming platformi Disney+.
Kultura / Film TV | 30. 07. 2021. u 08:13 Bljesak.info
Marvel Studios’ Black Widow | New Trailer

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Scarlett Johansson podnijela je tužbu na sudu u Los Angelesu protiv Disneyja, prenose američki mediji.

Glumica Disney tuži za kršenje ugovora objavljivanjem filma Black Widow na njihovoj streaming platformi Disney+.

Film je objavljen istovremeno na servisu i u kinima, a u tužbi se navodi da je to izravno kršenje sporazuma između zvijezde i tvrtke. Johansson kaže da je u ugovoru njena plaća bila povezana isključivo s prikazivanjem filma u kinima.

Disney je odgovorio u četvrtak rekavši da "su optužbe neutemeljene" da je tužba "posebno tužna i uznemirujuća zbog bešćutnog zanemarivanja užasnih i dugotrajnih globalnih posljedica pandemije".

"Disney je u potpunosti ispoštovao ugovor gospođe Johansson, a osim toga, objavljivanje Black Widow na Disneyu+ s Premier Accessom značajno je povećalo mogućnost da ona zaradi dodatnu naknadu povrh do sada dobivenih 20 milijuna dolara", rekao je glasnogovornik Disneya.

Film Black Widow izašao je 9. srpnja te veoma brzo donio zaradu od 80 milijuna dolara samo u američkim kinima te još 60 milijuna dolara globalno, zahvaljujući streaming servisu Disney+. Nakon toga uspjeh filma je nešto oslabio pa je dosad sveukupna globalna zarada filma oko 318 milijuna dolara, što nije prevelik uspjeh za Marvelov film, piše CNN.

Kopirati
Drag cursor here to close