Uz filmsku umjetnost

Podravka pokrovitelj 21. Mediteran film festivala

Podravkino srce tradicionalno uz filmsku umjetnost u svim formatima
Kultura / Film TV | 07. 08. 2020. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč brojnim izazovima zbog kojih je ove godine značajno izmijenjen i kalendar kulturnih događanja, Podravka BiH ostaje opredijeljena svojoj strategiji i nastojanjima da afirmativno utječe na kulturna događanja diljem BiH. Stoga i u godini obilježenoj pandemijom, nastavlja pružati potporu 21. po redu Mediteran film festivalu. Organizatori hvaljenog širokobriješkog festivala, inače najstarijeg festivala dokumentarnog filma u regiji, prateći događanja s pandemijom koronavirusa, a u skladu sa situacijom i preporukama o javnim okupljanjima, donijeli su odluku o izmijenjenom, digitalnom formatu Mediteran Film Festivala, bez javnih okupljanja.

Festival će se održati od 19. do 22. kolovoza 2020., a Podravka će tako i ove godine sponzorirati nagradu MFF Best Short, za najbolji kratki dokumentarac.

„Podravka je i ove godine prepoznala entuzijazam i napore organizatora MFF-a, da unatoč nedaćama koje su posljedice pandemije stavile pred njih, osmisle inovativan koncept i omoguće održavanje festivala u online formatu. Mi u Podravki smo trajno i nepromjenjeno opredijeljeni na unaprjeđenje kvalitete života i razvoj kulture i umjetnosti na tržištima na kojima poslujemo. Kao i do sada, nastavit ćemo odgovornim ulaganjem u obrazovanje, održivi razvoj, kulturu i umjetnost, podržavati rast i razvoj kulturnih događaja diljem BiH”, kazala je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke BiH.

Na natječaj je prijavljeno 270 filmova iz gotovo svih mediteranskih zemalja, a selektor Zdravko Mustać odabrao je najbolje koji su ušli u dvije natjecateljske sekcije: u program dugometražnog dokumentarnog filma i program kratkog dokumentarca.

Podravka BiH, u okviru svoje strategije društveno odgovornog poslovanja u BiH već desetljećima podupire manifestacije i događanja usmjerena na promidžbu umjetnosti i kulture, što ima za cilj da posljedično pozitivno utječe na razvoj gospodarstva u zemlji. Tradicionalno vjerni promotor filmske kulture, nastavlja i u najizazovnijim vremenima pružati potporu razvoju kulture i umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close