U svibnju

Kanski filmski festival odgođen do ljeta

Festival planiran da se održi od 11. do 22. svibnja, „sigurno će biti održan u 2021.“, izjavila je glasnogovornica za AFP.
Kultura / Film TV | 06. 01. 2021. u 17:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kanski filmski festival, najveći u svijetu, mogao bi biti pomjeren do ljeta s uobičajenog datuma u svibnju zbog krize s Covidom, priopćili su organizatori u srijedu.

Festival planiran da se održi od 11. do 22. svibnja, „sigurno će biti održan u 2021.“, izjavila je glasnogovornica za AFP, ali bi mogao biti odgođen do vremena između kraja lipnja i kraja srpnja.

Festival je bio otkazan u prošloj godini, dok su suparnički europski festivali u Berlinu i Veneciji održani uz stroge restrikcije.

Organizatorima je potrebno još izvjesno vrijeme da „procijene situaciju na početku godine“ prije nego što donesu odluku, kazala je glasnogovornica.

Berlinski filmski festival, koji obično počinje u veljači, priopćio je prošlog mjeseca da će održati ovogodišnje izdanje u dvije faze, u online ponudi za industrijske profesionalce u ožujku i kroz javno događanje u lipnju.

U 2019., godini je kanska slavna Zlatna palma dodijeljena južnokorejskom filmu "Parazit" Bong Joon-hoa, koji je također prvi u povijesti dobio nagradu za najbolji film od Hollywoodske filmske akademije iako je snimljen van engleskog govornog područja.

Kanski festival privuče do 45.000 ljudi sa službenim akreditacijama svake godine, od kojih su 4.500 namijenjene za novinare.

Njegov filmski market, skupa s glavnim natjecanjem, najveće je mjesto trgovine u filmskoj industriji za producente, distributere, kupce i programere.

Kopirati
Drag cursor here to close