Druga sezona

Iščekivanju je došao kraj: Vratio se Bridgerton

Ove sezone pažnju će plijeniti obitelj Sharma koja u Englesku stiže iz indijskog Mumbaija.
Kultura / Film TV | 25. 03. 2022. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iščekivanju je došao kraj. Obožavatelji iznimno popularne Netflixove serije "Bridgerton" od danas će moći nastaviti pratiti avanture članova obitelji Bridgerton.

U prvoj sezoni Netflix je zapalila romansa između lijepe aristokratkinje Daphne (Phoebe Dynevor) i Simona, vojvode od Hastingsa (Rege-Jean Page), a nakon što je Daphne dobila svoj sretan kraj, nova uzbuđenja u obiteljsku će kuću donijeti ljubavne peripetije njezina starijeg brata Anthonyja (Jonathan Bailey), piše Jutarnji.hr.

Anthony okreće novi list 

Iako je i u prvoj sezoni imao poprilično prominentnu ulogu (u svojstvu zaštitnika i glave obitelji), ove sezone sve su oči uperene u njega.

Nakon turbulentne veze s opernom pjevačicom Sienom (Sabrina Barlett), Anthony će morati okrenuti novi list. Ljubavna razočarenja iz prve sezone navest će ga da se okrene dužnosti i potraži 'onu pravu'. I dok su njegovi motivi potpuno racionalni, sudbina za njega ima druge planove.

Šarmantni mladić bacio je oko na gospođicu Edwinu Sharmu (Charithra Chandran), no prije nego što osvoji njezino srce, morat će zadobiti povjerenje njene polusestre, inteligentne i lojalne Kate (Simone Ashley).

Anthony je poželjni neženja koji mami uzdahe brojnih dama iz londonskog visokog društva, no nakon ljubavnog neuspjeha siguran je da suprugu mora birati glavom, a ne srcem. Njegova će se odlučnost naći na testu kada ga pogodi Amorova strelica, a život mu priredi najveću od svih kušnji.

Tajnovita Kate 

Nova priča publici predstavlja dva snažna i dominantna lika, a borbu njihovih ega može zaustaviti samo duboka povezanost.

Kate je, baš kao i Anthony, zaštitnica obitelji, a najvažnija joj je dobrobit mlađe polusestre, dobroćudne Edwine. Iako su kod oboje protagonista dužnost i osjećaj odgovornosti jake sile koje motiviraju sve njihove odabire, ne računaju na nepredvidivo i neukrotivo srce koje vodi glavnu riječ.

Razum protiv osjećaja bit će glavna tema cijele sezone te nit koja će se protezati kroz priče raznih likova, otkrio je autor serije Chris Van Dusen, piše Elle. Između dvije krajnosti bit će rastrgana i Penelope Featherington (Nicola Coughlan).

Sve izazove s kojima će se protagonisti, ali i drugi voljeni likovi poput Eloise (Claudia Jessie) i Benedicta (Luke Thompson) susretati, sigurno neće promaknuti budnom oku gospođe Whistledown (glas joj daje cijenjena britanska glumica Julie Andrews).

Raj kostima 

Prema najavama, od druge se sezone može očekivati nova doza trača, skandala, društvenih nadmetanja, kalkuliranja, udvaranja i prave ljubavi i strasti. S nestrpljenjem se, zasigurno, očekuje i lepeza šarolikih kostima, poput one koju je publika komentirala tijekom i nakon prikazivanja prve sezone.

Glavna kostimografkinja Ellen Mirojnick ("Fatalna privlačnost", "Sirove strasti", "Moj život s Liberaceom", "Najveći šoumen") za osam epizoda prve sezone "Bridgertona" sa svojim je timom pet mjeseci osmišljavala vizualni identitet likova.

Upotrebljeno je više od 7000 odjevnih artikala. Samo glavna junakinja Daphne odjenula je čak 104 kostima, otkrila je Mirojnick za Vogue.

Iznimno obilan posao kostimografa neki nisu smatrali u potpunosti uspjelim. Neki su, među ostalim, primijetili da kostimi nisu dovoljno vjerodostojni i da nedovoljno precizno predstavljaju povijesno razdoblje.

No neovisno o komentarima o modernizaciji frizura ili nedovoljno dosljednom poštivanju modnih načela tog razdoblja, kostimi su plijenili pažnju.

Svidjeli su se i cijenjenoj hrvatskoj kostimografkinji Doris Kristić, koja ih smatra koloristički efektnima te bliskima svojoj kostimografskoj filozofiji:

"Da su seriju radili Englezi, pristup kostimografiji bio bi klasičniji. Oni su u kostimima najbolji. No seriju su radili Amerikanci i oni su napravili pomak. Uzeli su stil tog razdoblja i povezali ga s modernim elementima. Meni je to odlično", rekla je Kristić.

"Vikont koji me volio"

Druga sezona "Bridgertona" temelji se na drugom nastavku u seriji romana o obitelji Bridgerton naziva "Vikont koji me volio" ("The Viscount Who Loved Me"), koji je autorica Julia Quinn objavila 2000. godine.

Radnja je, kao i u prvoj sezoni smještena u London takozvanog regentskog doba (1811.-1820.) koje su obilježili bolest britanskog kralja Georgea III. te regentska vlast njegova sina, no serija nije vjerni prikaz toga razdoblja, već joj ono služi kao inspiracija. Odstupanja su posebno primjetna u prikazu engleskog društva početka 19. stoljeća (primjerice, britansku kraljicu u seriji glumi crnkinja).

Ove sezone pažnju će plijeniti obitelj Sharma koja u Englesku stiže iz indijskog Mumbaija. Autorica Julia Quinn izrazila je zadovoljstvo što je obitelj Sheffield iz njezina romana postala obitelj Sharma jer smatra da je dobro da se ljudi različitih podrijetla mogu pronaći u priči.

"Bridgerton" je projekt producentske kuće Shondaland, iza koje stoji možda najuspješnija holivudska, televizijska scenaristkinja Shonda Rhimes.

Iako je slavu pronašla zahvaljujući serijama poput "Uvoda u anatomiju", "Privatne prakse", "Skandala" i drugih uspješnica, manje je poznato da je Rhimes radila scenarij za poznate filmove poput "Crossroads" (u kojem glavnu ulogu ima pop-pjevačica Britney Spears) i "Princezini dnevnici 2".

Kopirati
Drag cursor here to close