Srce Sarajeva

Bosanskohercegovačko-nizozemski film najbolji na ovogodišnjem SFF-u

Film je dobio novčanu nagradu u iznosu od 16.000 €, koju sufinancira Turistička zajednica Kantona Sarajevo, priopćeno je sa SFF-a.
Kultura / Film TV | 22. 08. 2019. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srce Sarajeva za najbolji igrani film osvojio je bosanskohercegovačko-nizozemski film ''Take me somewhere nice'', redateljice Ene Sendijarević, proglašeno je to u četvrtak na 25. Sarajevo Film Festivalu (SFF).

Film je dobio novčanu nagradu u iznosu od 16.000 €, koju sufinancira Turistička zajednica Kantona Sarajevo, priopćeno je sa SFF-a.

Predsjednik ovogodišnjeg žirija bio je švedski redatelj i scenarist Ruben Östlund, dok su ostali članovi bili Bero Beyer, Funa Maduka, Jovana Stojiljković i Teona Strugar Mitevska.

Srce Sarajeva za najboljeg redatelja osvojio je Emin Alper, za film Priča o tri sestre, dok je nagrdu za najbolju glumicu odnijela Irina Jambonas u filmu Ukrug. Najbolji glumac je Levan Gelbakhiani za film A onda smo plesali.

Članovi žirija natjecateljskog programa kratkog filma bili su Dominique Welinski, Eva Röse te Ognjen Glavonić.

Najbolji kratki film na SFF-u je Posljednja slika o ocu, redatelja Stefana Ðorđevića.

Specijalno priznanje žirija dobio je rumunjski film Posljednje putovanje na more.

Srce Sarajeva za najbolji studentski film dobio je film Šerbet, srbijanskog redatelja Nikole Stojanović, dok je najbolji dokumentarni film je Kad su rasle japanske jabuke redatelja Hilala Baydarova.

Kopirati
Drag cursor here to close