New York

BHFF od 8. do 11. travnja 2020. godine

Od skromnog početka prije sedamnest godina, festival je prerastao u svojstven njujorški fenomen kojeg uvažavaju filmski stvaratelji, producentske kuće, i opća filmska zajednica.
Kultura / Film TV | 28. 01. 2020. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natječaj za prijavu filmova za 17-ti Bosanskohercegovački Filmski Festival (BHFF) se uskoro zatvara, 15. veljače 2020. godine.

Filmski odbor BHFF-a će birati filmove u nekoliko kategorija, kao što su dokumentarni, igrani, kratki i animirani. Festival namjerava predstaviti filmove bh. redatelja, bh. produkcije i koprodukcije, kao i filmove stranih redatelja koji obrađuju teme iz Bosne i Hercegovine. Više informacija o pravilima prijave, kao i formular za prijavu možete naći ovdje.

PRIJAVITE SVOJ FILM OVDJE!

Sedamnaesti Bosanskohercegovački Filmski Festival (BHFF) održati će se u New Yorku od srijede, 8. travnja, do subote, 11. travnja 2020. godine.

BHFF promovira raznolikost Bosne i Hercegovine u SAD-u, služi kao čvrsta veza između bh. dijaspore u New Yorku i njene domovine, te predstavlja bosansku kulturu široj njujorškoj publici.

Od skromnog početka prije sedamnest godina, festival je prerastao u svojstven njujorški fenomen kojeg uvažavaju filmski stvaratelji, producentske kuće, i opća filmska zajednica.

Pored natjecateljskih i specijalnih programa koji skupa prikazuju oko 15 filmova godišnje, BHFF također priređuje interaktivne, kolaborativne događaje koje služe kao platforma za bitne dijaloge između gostiju, većinom filmski stvaratelja s Balkana, i mnogobrojne njujorške publike.

Među nagrađenim filmovima tijekom festivala u 2019. godini su najbolji igrani film Sam samcat, redatelja Bobe Jelčića u kojem je nagradu žirija za najbolju glumu u ulozi Marka odnio Rakan Rushaidat.

Ado Hasanović je dobio nagradu žirija za najbolji kratki film Nomofobija, dok je nagrada za najbolji dokumentarni film u izboru žirija dodjeljena Bojanu Bodružiću za film Muzej zaboravljenih trijumfa.

Film Marte Hernaiz Pidal Kaotični život Nade Kadić odnio je nagradu publike za najbolji film BHFF-a 2019. Posebno priznanje žirija BHFF 2019 pripisano je dokumentarnom filmu Sestre Zdenka Jurilja. Vidite više o ovim filmovima.

Natječaj za prijavu filmova zatvara se 15. veljače 2020. godine. Više informacija o pravilima prijave, kao i formular za prijavu možete naći ovdje.
 

Kopirati
Drag cursor here to close