Izvršna uredba 14033

Treba ustat' pa reć': Marinko!

Poslali nam sankcije Marinku. Stvarno sam bio tužan zbog toga. Izišao sam na balkon danas poslije posla, balkon mi je sa zapadne strane i palo mi je na um, valjalo bi imati tendu onu jednu kao što Marinko voza u službenim kolima.
Kolumna / Kolumne | 08. 06. 2022. u 09:35 Igor BOŽOVIĆ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepriznati visoki predstavnik međunarodne zajednice nametnuo je odluku o financiranju izbora onog dana kada su ispunjeni uvjeti za usvajanje proračuna Bosne i Hercegovine. Još jedna nepotrebna odluka međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini. Hvala Miloradu, još tijekom Inzka Minzka Vinzka reaktivirao je mehanizam poznat kao bonske ovlasti koji utemeljuje poziciju naše zemlje kao nefunkcionalnog protektorata Svetog Rimskog Carstva Njemačkog Naroda. I sad ga Schmidt svako malo primjenjuje. A mi ćemo u EU samo preko nje mrtve.

Teorija namjere

Znači, da Milorad nije godinu dana vabio sankcije, mi uopće ne bismo znali za Christiana Schmidta. Trebao je to biti čovjek koji će zatvoriti OHR, a ne reaktivirati ga. Ali to je sve očekivano od čovjeka kojeg su Sjedinjene Američke Države postavile na funkciju i sada mu uporno kupuju mandate, od izbora do izbora.

Svaki put se dosjete neke nove budalaštine, ovaj put je secesionizam i rusofilija, kojom mu masovno kupe srpske glasove. Evo očitog dokaza za to. Svaki čovjek koji zna zbrojiti dva i dva mogao je zaključiti da Sergej Lavrov ne može doputovati u Srbiju jer ne postoji način da mu se zajamči siguran let. Sjetite se ukrajinskog drona koji je pogodio Zagreb. A čisto sumnjam da ijedna europska zemlja želi da se pronađe na naslovnicama jer je u njoj počeo Treći Svjetski Rat, nakon što je oboren zrakoplov s ruskim ministrom vanjskih poslova. U nas je samo slučajno počeo Prvi Svjetski, pa evo i sad ispaštamo zbog toga.

Znači, svi su znali da se Milorad i Sergej neće sastati. Dakle, nikakva ozbiljna šteta po američkog agenta Dodoa. Sve ide po planu, Amerikanci će ga pljuvati po Twitteru, on njih, a vi dobro znate da onaj tko nije omiljen američkoj administraciji, isključe ga s Twittera. Mislim, samo malo povežite konce. Nije nikakva teorija zavjere, pa ne pričam o špricanju chemtrails.

Alene, oprosti!

Dalje, udare Amerikanci sankcijama po Alenu Šeraniću. Jedini političar na Balkanu koji se nije osramotio tijekom pandemije novel korona virusa. A podsjetimo se, Fauci je još uvijek na čelu CDC-a. Alen je u ovoj priči kao pao s Marsa, kao žrtvovan u ime Boga Mileta.

Nije sankcioniran Košarac zbog rakije u pandemiji. Nije sankcionirana Cvijanović zbog lente svetog Đorđa na sakou. Nije sankcioniran Tegeltija, čovjek kojemu je blokada opis radnog mjesta. Sankcioniralo doktora koji je jedini znao napraviti šta je trebalo, nije švercao kisik za varenje po bolnicama. Zbog čega, zbog provođenja odluke Narodne Skupštine RS-a. Pa zar nije onda trebalo Narodnu Skupštinu sankcionirati?!

Ovako isto mene žena sankcionira kad ona posti. Meni uvali da jedem meso što je ostalo od ručka od jučer. Ona jede frišku, hrskavu, mirisnu ribu. A ti, Igore, slanine i graha od jučer. Jer je jazuk bacit. Od jazuka sam se ja udebljao, samo da se zna.

Uvjeren sam da su udarili po Šeraniću na Dodikov nagovor, sad će ga lagano izgurati iz sljedeće Vlade RS-a, samo da ne bi i dalje predano se borio protiv globalnih pandemija, ne znam, majmunskih i kojekakvih.

Ustat' pa reć': Stožer

Na kraju, zorom me razbudi priopćenje HDZ-a. Kako je Marinko divan, jedini se bori za očuvanje Daytona, nositelj europskih vrijednosti u Vladi Federacije BiH, treba ustat' pa reć': Marinko.

Napakovalo mu, bošnjački lobi(j) (jel se reče lobij na hrvatskome?!), isto kao EPP rezolucija o legitimnim i legalnim.

I tako mi cijeli dan prođe u tome. Poskupjela kava u kafićima, dvije marke... Poskupjeli pereci u pekarama. Poskupjelo gorivo i opet će. Nije nam obećao Lavrov poslat za džaba kontingent. Nije nam rekao State Department da će nam dati dio od Amber vs. Depp bacanja para iz šupljeg u prazno.

Poslali nam sankcije Marinku. Stvarno sam bio tužan zbog toga. Izišao sam na balkon danas poslije posla, balkon mi je sa zapadne strane i palo mi je na um, valjalo bi imati tendu onu jednu kao što Marinko voza u službenim kolima. I u tuzi za legitimnim i legalnim... Dreknem ja tako s balkona:

- Marinkoooooo!

Kao iz sna, trgne me odgovor iz nekog od stanova:
- Ćuuuuutuuuuuuk!

Malo u čudu, ponovno jauknem ime pregaoca našeg stožernoga, poštenog i divnog, radišna čovjeka iz Središnje Bosne, da parafraziram Grlića.

- Maaaarrrrriiiiinkooooo!
-Ćuuuuutuuuuuuk!

I tako nekoliko puta. Boli nekog briga za političarima. Dok god oni usporavaju proračun zbog dizanja plaća. A meni još ona 10 posto niža. I tko zna dokad će. Kud ne znam popravit bojler. Ili peglu. Ili bar filter od goriva zamijenit.

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close