Dbrdn

Bit će to jedna lijepa priča

Eto, Bosna i Hercegovina mogla je biti, kako veli često Kordić, jedna lijepa priča, ali vama je cilj samo da blatite i kaljate i izmišljate na dobre ljude koji nam svoj trud i žrtvu daju, kako bismo imali bolje sutra.
Kolumna / Kolumne | 15. 03. 2023. u 09:05 Igor BOŽOVIĆ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne znam za vas, ali ja kad vidim Milorada Dodika, odmah mi zaigra u grudima, moram duboko udahnuti da se umirim, da zauzdam leptiriće u trbuhu. Visok, naočit, krupan, doista, kad stane pored mene, osjećam se malešno, osjećam se, ama gotovo zaboravim na svoju muškost, a kad prozbori s nama novinarima, kad nam kaže 'dbrdn' odmah ga na pressu poželim.

Riječ je o jednom pregaocu, narodnom lideru kakvog nema nadaleko i naširoko, ne samo u srpskom narodu, nego na Balkanu, istočnom i zapadnom. Poštuju ga redom sve velikani istinske narodne demokracije, Milanović, Orban, Erdoğan, Vučić... A tek kako ignorira ove zapadne uzurpatore narodnih sloboda, sve ga mole Amerikanci i Britanci da se s njima sastane, ali on neće. A onaj Nijemac priča uokolo kao da ga je zvao na šljivovicu, kao da bi njega netko zvao na schlyivowitzu.

One neke novinarske i političke spodobe mu pokušavaju podmetati, ali vidio je na vrijeme Stanivuković da je to sve napakovalo Miloradu pa mu se i on konačno povinutih leđa priklonio.

Lijevo od njeg Viškovića Radovan, a desna mu ruka Cvijanović Željka, dama-vitez kakve nema dunjaluk cijeli. Gorda, visoka, otmjena, kao ona iz Igara Prijestolja Brienna od Tartha, visoka, snažna, odana, iskrena, britka...

Neuvredljivi prvi podnaslov

Sad, vi se vjerojatno pitate otkud moj ovakav zaokret, praktično u opčinjenost likom i djelom Miloradovim, a ja evo kajem se za sve naopako i ružno što sam ikad pomislio i rekao o ovom voždu Srpske, pepelom se posipam javno na Trgu Krajine dok me vrane čvokaju i gordi junak Staša me na uzici voda uokolo da me i narod pljuje.

Moja je zabluda o liku i djelu Miloradovu prevelika, preduboka, pregolema... Uvijek sam mislio da on potkopava euroatlanske procese Bosne i Hercegovine tako što podmeće ruski element, ali on zapravo radi na istinskoj emancipaciji srpskoga naroda, a srpski narod je kao i ruski ugnjetan od zapadnih kofol demokracija, od onih u kojima može svak svakoga blatiti i izmišljati kao Newsmaxx i Fox što jedni drugima izmišljaju.

Kako se mogu uopće zvati demokracijama, ako su zabranili rad Pravde i Russia Today, pa zar nije pravedno da se čuje i druga strana?! E s takvim se ljudima hrve naš Milorad, Bog da ga poživi i sačuva od ovih spodoba što mu o glavi rade. Sjećam se kad su zabranjivali proruske medije, kako su i sve medije koji lijepo govore o našemu Miloradu stavili na nekakve njihove crne liste, e toliko o medijskim slobodama i najvišim medijskim standardima.

Nego se ti naš Milorade čuvaj, i prigrli nam dobročinitelja našega Dragana i čuvaj ga, jer On i Zajedništvo u njemu je sve što nam je ostalo od hrvatskoga u Bosni i Hercegovini, poživi ih Bože i daruj svakim dobrom obojicu, i da dugo žive i vode ova na dva napaćena naroda do pobjede!

Generički drugi podnaslov

Naš je ovamo junak Dragan ishrvao se s bošnjačkim hegemnizmom i na svojim plećima samostalno iznio europske vrijednosti, tako da smo samo zahvaljujući naporima i pregalaštvu Milorada i Dragana postali zemlja kandidat za Europsku Uniju.

A za svaki slučaj, Bože ti podrži i legitimnog predstavnika bošnjačkoga naroda, ibn Izetbegovića i njegovu hanumu, mudru Sebiju. Već godinama njima dvoma ruju tlo pod nogama nekakvi luzeri i bijednici iz političkog podzemlja, evo sad kopaju i diplomu da joj otmu, a Sebija moja draga, da ja imam u tebe povjerenja, reći ću, ako ikad budem trebao jajnike ili maternicu operirati, ti ćeš mi to raditi i nitko drugi. Samo u tvoju stručnost se uzdam, a ne u ove neke što vele da ja prostatu imam. Mater vam je prosta, prostaci!

Eto, Bosna i Hercegovina mogla je biti, kako veli često Kordić, jedna lijepa priča, ali vama je cilj samo da blatite i kaljate i izmišljate na dobre ljude koji nam svoj trud i žrtvu daju, kako bismo imali bolje sutra.

I zato, neka izmjena Krivičnoga zakona Srpske i neka stoji u prijedlogu da će onaj tko bude uvrijedio drugoga biti kažnjen od 5000 do 20000KM. Ako to spodoba napravi putem štampe, radija ili televizije ili na javnom skupu, ima da ga se kazni od 10000 do 50000KM. To je dobar zakon. Protiv političkih medijskih spodoba. Vidiš kako bi mediji bili lijepi da su u njima samo lijepe priče. Evo vidiš kako se moja priča odmah preventivno pretvorila u lijepu priču, a ne kao inače. Sram me i stid bilo!

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close