Habitat divljih životinja u Africi

Zimbabve želi vaditi naftu na zaštićenom području

Lokalitet Mana Poles leži na južnoj obali rijeke Zambezi koja služi kao granica između Zimbabvea i Zambije. Rijeka teče preko poplavne ravnice koja privlači divlje životinje. Na lokaciji su niknule i brojne turističke luksuzne kolibe u kojima se napl
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 05. 2023. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedno od najvažnijih područja habitata divljih životinja u Africi oboreno je za istraživanje eksploatacije nafte, izvještava Geopolitika news.

Tvrtka Shalom Mining prijavila se za istraživanje nafte i plina u području Mana Pools, koje je Organizacija UN-a za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) proglasila mjestom svjetske baštine.

Zaštićeno područje

Lokalitet Mana Poles leži na južnoj obali rijeke Zambezi koja služi kao granica između Zimbabvea i Zambije. Rijeka teče preko poplavne ravnice koja privlači divlje životinje. Na lokaciji su niknule i brojne turističke luksuzne kolibe u kojima se naplaćuju i po 1000 eura za noć.

Područje baštine pokriva 676 600 hektara, obuhvaćajući nacionalni park Mana Pools, područja Sapi i Chewore Safari. "Na obalama Zambezija, velike litice nadvisuju rijeku i poplavne ravnice. Ovo područje dom je nevjerojatne koncentracije divljih životinja kao što su slonovi, bizoni, leopardi i gepardi", piše na stranicama UNESCO-a.

Shalom je podnio zahtjev za dozvolu za istraživanje na području od 130 000 hektara i sve prigovore trebat će podnijeti do 19. svibnja, stoji u obavijesti Odbora za rudarske poslove. Shalom je tvrtka iz Zimbabvea, rekao je Pfungwa Kunaka, predsjednik uprave, ne navodeći dodatne pojedinosti.

 
Kopirati
Drag cursor here to close