Željeznice

Mostar: Rampu na prijelazu uništio je nesavjesni vozač

Željeznice FBiH sanirale su lomove polubranika i otklonile tehničke smetnje, te je ŽCP Žitomislići ponovo u funkciji. Nažalost, česti su slučajevi lomova polubranika izazvanih od strane nesavjesnih vozača...
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 04. 2021. u 11:17 A.Z. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Željezničko-cestovni prijelaz (ŽCP) na lokaciji Biletić Polje ponovno je u funkciji od 6. travnja'', rečeno je za Bljesak.info iz Željeznica Federacije.

Naime, u ponedjeljak smo pisali kako je ovaj prijelaz opasan, te da su rampe dignute a semafor ne radi za vrijeme prolaska vlaka.

''Dana 2.4.2021. godine JP Željeznice FBiH dobile su prijavu o tehničkim smetnjama  na željezničko-cestovnom prelazu (ŽCP) Žitomislići i isti je odmah isključen. U tom slučaju, kao i u svim slučajevima kvara, Željeznice FBiH uvode već ranije propisanu proceduru o načinu obavljanja vožnje kada je ŽCP u kvaru. Ova procedura se koristi u svim slučajevima kada su željezničko-cestovni prelazi neispravni'', navode iz Željeznica.

Također ostaknuli su, utvrđeno je da je ovaj kvar uzrokovan lomom polubranika od strane nesavjesnog vozača.

''Željeznice FBiH sanirale su lomove polubranika i otklonile tehničke smetnje, te je ŽCP Žitomislići od 6.4.2021.godine ponovo u funkciji. Nažalost, česti su slučajevi lomova polubranika izazvanih od strane nesavjesnih vozača drumskih vozila, što Željeznicama FBiH pričinjava poteškoće u prometu, a istovremeno prouzrokuje veće materijalne štete'', rekli su nam iz Željeznica.

Podsjtili su da je željezničko-cestovni prijelaz na lokaciji Biletić Polje osiguran s aktivnom zaštitom i vidljivim znakom „STOP“ i da su svi sudionici u prometu dužni poštovati te oznake.

Kopirati
Drag cursor here to close