Blažuj

FBiH nakon 25 godina dobiva zalihe naftnih derivata

''42 milijuna litara naftnih rezervi. Kad to uporedimo sa 5,9 milijuna litara terminala u Živinicama i sa 80 milijuna litara naših terminala u Pločama, možemo reći da sa završetkom ovog projekta imamo trećinu ispunjenog zahtjeva''
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 06. 2022. u 15:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i predsjednik Uprave privrednog društva ''Operator-Terminali Federacije'' Hermedin Zornić danas su u krugu Podružnice Blažuj ozvaničili početak radova rekonstrukcije terminala tečnih naftnih tereta Blažuj, privrednog društva ''Operator-Terminali Federacije''.

Tom prilikom su konstatirali da će uskoro Federacija raspolagati sa novih 42 milijuna litara naftnih rezervi. Vrijednost ovih radova je 25 milijuna KM.

''Prije svega bih zahvalio Upravi i Nadzornom odboru koji su smogli snage da ove bitke koje su bile u prethodnom periodu, a vezane su za rješavanje imovinsko- pravnih odnosa, su uspjeli riješiti i dobiti. Danas smo došli u fazu kada krećemo sa rekonstrukcijom jednog od najvećih terminala u Federaciji. Dakle, 42 milijuna litara naftnih rezervi. Kad to uporedimo sa 5,9 milijuna litara terminala u Živinicama i sa 80 milijuna litara naših terminala u Pločama, možemo reći da sa završetkom ovog projekta imamo trećinu ispunjenog zahtjeva što se tiče obaveza prema Europskoj uniji i Europskoj energetskoj zajednici'' – izjavio je Džindić.

Nadam se da će ovaj projekt biti završen u rokovima koji su predviđeni te pušeten u funkciju i da će služiti svrsi zbog koje je on i urađen. Rok za radove je godinu i pol do dvije.

Video: U Blažuju započela rekonstrukcija naftnih terminala, kapacitet 42 milijuna litara

Istaknuo je kako prvi put Kanton Sarajevo dobija terminal da funkcionira i radi. Osim toga će biti izgrađena i obvezna infrastruktura koja ide uz terminale.

Predsjednik Uprave privrednog društva ''Operator-Terminali Federacije'' Hermedin Zornić istaknuo je da će se koncem lipnja krenuti sa početkom izvođenja radova na terminalu u Bihaću kapaciteta nekih 20 milijuna litara.

''Vlada Federacije BiH sa federalnim ministrom Džindićem uradila je nadljudske napore da se riješe imovinsko-pravni odnosi kako bi došli danas u priliku da otvaramo početak radova terminala'' – dodao je Zornić.

Kaže da Federacija nakon 25 godina dobija zalihe naftnih derivata. Naime, nakon što su ranije započeli radovi na rekonstrukciji terminala u Bihaću, sada su pokrenuti radovi rekonstrukciji terminala u Sarajevu u Općini Ilidža, u naselju Blažuj.

Kopirati
Drag cursor here to close