Kružni tok

(Zamalo) zaboravili pješake i zelenilo u Mostaru

Riječ je o ''izgradnji zaštitne ograde za pješake i navodnjavanje zelenih površina uz kružni tok na ulazu u naselje Zalik''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 10. 2019. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na kružnom toku koji se trenutno gradi u mostarskom naselju Zalik, umalo su zaboravili na pješake i zelene površine.

Naime, gradonačelnik Grada Mostara donio je odluku o dopuni Plana nabavki za ovu godinu, gdje je dodana nova nabavka, vrijedna 50 tisuća maraka bez PDV-a.

Riječ je o ''izgradnji zaštitne ograde za pješake i navodnjavanje zelenih površina uz kružni tok na ulazu u naselje Zalik''.

Kao obrazloženje izmjene Plana javnih nabavki, koje je u srijedu objavljeno na službenim stranicama, navodi se da se tijekom izgradnje ''postojećim projektom nije u potpunosti tretirala zaštita pješaka u obuhvatu kružnog toka kao i navodnjavanje zelenih površina''.

Inače, radovi na izgradnji kružnog toka u tom naselju započeli su nakon provedene javne nabavke u veljači ove godine.

Da nije došlo do dodavanja nove javne nabavke, još nezavršeni kružni tok bi već trebalo prokopavati.

''Obzirom da su u tijeku već ugovoreni radovi na kružnom toku neophodno je da se u što kraćem roku pristupi radovima izgradnje zaštitne ograde za pješake i vodovodne mreže za navodnjavanje kako bi se izbjeglo naknadno prokopavanje prometnih površina i pješačkih staza'', stoji u odluci gradonačelnika.

Podsjećamo, tender za izgradnju kružnog toka pao je u veljači, nakon čega je ponovljen. Razlog ponavljanja bile su pogrešno izražene cijene koštanja, koje su od planiranih 600 tisuća KM, skočile na 800.000 maraka.

Radovi su započeli 25. svibnja, a kako je ranije rečeno iz Grada Mostara, rok za završetak je 180 dana.

Kopirati
Drag cursor here to close