Izmjena kreditnog zaduženja Vlade

Vlada HNŽ-a: Dodatna sredstva za sve tri bolnice i zgradu pedijatrije

Predsjednik Vlade Nevenko Herceg u ovoj je prigodi ponovio kako su izgradnja i opremanje Pedijatrije SKB-a Mostar, kao i predviđeni zahvati na zgradama i odjelima bolnice dr. Safeta Mujića i Opće bolnice Konjic projekti od iznimnoga značaja
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 03. 2023. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na današnjoj je sjednici usvojila Odluku o izmjeni Odluke o kreditnom zaduživanju HNŽ-a u 2022. godini za realiziranje projekta izgradnje, obnove i opremanja bolnica u HNŽ-u, u iznosu od 13.000.000,00 KM.

Hercegovačko-neretvanska županija zadužit će se kreditom kod Razvojne banke FBiH za realiziranje projekta izgradnje, obnove i opremanja bolnica u HNŽ-u u ukupnomu iznosu od 13 milijuna KM i to: za opremanje Klinike za dječje bolesti (Pedijatrije) Sveučilišne kliničke bolnice Mostar 7.000.000,00 KM, potom za izgradnju, obnovu i opremanje više odjela Kantonalne bolnice dr. Safeta Mujića 4.500.000,00 KM te za dogradnju i opremanje novih odjela u Općoj bolnici Konjic 1.500.000,00 KM. Riječ je o dodatnomu zaduženju, uz prethodni kredit za izgradnju, dogradnju i obnovu pobrojanih objekata, vrijedan 32 milijuna KM. Razdoblje otplate ovoga kredita je 12 godina.

Predsjednik Vlade Nevenko Herceg u ovoj je prigodi ponovio kako su izgradnja i opremanje Pedijatrije SKB-a Mostar, kao i predviđeni zahvati na zgradama i odjelima bolnice dr. Safeta Mujića i Opće bolnice Konjic projekti od iznimnoga značaja za sve građane ove županije, navodi se u priopćenju Vlade.

''Javnost je upoznata s činjenicom da je Vlada HNŽ-a u cijelosti na sebe preuzela kredit Saudijskoga fonda za razvitak u iznosu od 32 milijuna KM za izgradnju i obnovu svih triju bolnica u našoj županiji. Nakon ulaganja u izgradnju, prošle smo godine javno iskazali spremnost za preuzimanje obveza oko dodatnoga kreditnog zaduženja u iznosu od 13 milijuna KM za opremanje bolničkih kapaciteta, kako ne bi došlo do zastoja u završetku ovoga važnog projekta. Današnjom je odlukom omogućeno realiziranje dovršetka ovoga vitalnog projekta za još kvalitetniju zdravstvenu uslugu našim sugrađanima, u prvomu redu bolnicu dostojnu 21. stoljeća za najmlađe pacijente, gdje naravno mislim na novu suvremenu zgradu mostarske Pedijatrije, na što sam osobito ponosan'', kazao je Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close