Građani građanima

Mostarcima podijeljeni letci o nelegalnoj gradnji

"Nama je krajnji cilj poništiti dozvole i podnijeti zahtjev za rušenje cijele zgrade. Nama nije problem 6. kat već cijela zgrada", naveo je Mario Ćosić ispred inicijative građana.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 09. 2021. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građanska inicijativa "Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu" u Mostaru je organizirala uličnu akciju nastavljajući svoju borbu protiv nelegalne gradnje stambeno-poslovnog objekta u naselju Bijeli Brijeg.

Kako navode u priopćenju za javnost, nedavno je borba stanara Bijeloga Brijega protiv nelegalne gradnje ishodila svoje prve rezultate koji vraćaju nadu u pravnu državu.

Foto: PR / Ulična akcija protiv nelegalne gradnje

Zajednički cilj Građanske inicijative "STOP nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu" je spriječiti legalizaciju nelegalno izgrađene zgrade u naselju Bijeli Brijeg i obustaviti gradnju nove zgrade koja, kako navode, nije u skladu s Regulacijskim planom. 

"Nama je krajnji cilj poništiti dozvole i podnijeti zahtjev za rušenje cijele zgrade. Nama nije problem 6.
kat već cijela zgrada", naveo je Mario Ćosić ispred inicijative građana.

Prvi konkretni rezultati, ističu iz Građanske inicijative "Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu", naveli su ih da nastave svoju borbu.

Foto: PR / Ulična akcija protiv nelegalne gradnje

"Budući da je Ministarstvo graditeljstva uvažilo žalbu stanara te donijelo pravosnažno rješenje o pokretanju upravnog postupka kod Odjela za urbanizam, znači da je legalnost cijele zgrade dovedena u pitanje. U tijeku su ispitivanja u FUP-u svih osoba uključenih u postupak izdavanja nelegalnih dozvola za stambeno-poslovni objekt na Bijelom Brijegu, protiv kojih su stanari okupljeni oko ove inicijative podnijeli i kaznenu prijavu", navode iz Građanske inicijative "Stop nelegalnoj gradnji". 

Građani okupljeni oko inicijative, navode kako, nemaju namjeru prestati s aktivnostima sve dok pojedinci u vlasti ne budu odgovarali za načinjeni urbicid.

Kopirati
Drag cursor here to close