Projekt vrijedan 3,6 milijuna KM

Trebinje: 48 obitelji dobilo novi dom

U novu zgradu Vlada RS i Grad Trebinje ukupno su uložili oko 3,6 milijuna KM.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 07. 2021. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Avaz.ba / Trebinje: 48 obitelji dobilo novi dom 

U okviru projekta CEB 2, odnosno zatvaranja kolektivnih centara, u Trebinju je 48 izbjeglih i raseljenih osoba dobilo ključeve od stanova, a riješeno je i stambeno pitanje značajnog broja onih koji žive u alternativnom smještaju, koriste individualni zakup ili su u teškom socijalnom statusu.

U novu zgradu Vlada RS i Grad Trebinje ukupno su uložili oko 3,6 milijuna KM.

Radovan Višković, predsjednik Vlade RS koji je uručio ključeve obiteljima, kazao je da mu je žao što stambeno pitanje raseljenih obitelji nije riješeno ranije, jer su ove obitelji morale prvo da se pomjere sa svojih ognjišta, a zatim godinama žive u uvjetima koji nisu za 21. stoljeće.

"Vlada RS je odlučila da, kroz kreditno zaduženje, riješi stambeno pitanje interno raseljenih osoba u RS, a osim Trebinja, isto se radi u 16 gradova i općina RS. Kreditno smo se zadužili za oko 20 milijuna eura, lokalne zajednice sufinanciraju oko 10 milijuna eura", pojasnio je Višković.

Ljubo Ninković, direktor Sekretarijata za raseljene osobe i migracije RS, naveo je da je Vlada RS sanirala 30 smještajnih jedinica u trebinjskom Domu penzionera, u što je uloženo oko 1,5 milijuna KM.

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, istaknuo je da je realizacija projekta počela 2017. godine, da je u početku bilo zamišljeno da bude 30 stanova, ali, u suradnji sa Sekretarijatom za raseljene, došlo se do konačnog rješenja da zgrada ima 48 stanova.

"Grad Trebinje je platio izradu projektne dokumentacije, snosio troškove rente, svih priključaka, a ukupna vrijednost je oko milijun KM", rekao je Ćurić i najavio da bi sredinom iduće godine trebala biti završena još jedna zgrada, gdje će biti smješteno 15 obitelji iz ovih kategorija.

Uručenju ključeva prisustvovao je i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić.

Kopirati
Drag cursor here to close