Zgrada ''Jagnje''

Sarajevski studenti arhitekture radit će projektni zadatak zgrade u Mostaru

Anketiranje je dijelom projekta baziranog na obnovi memorije mjesta (tj. vraćanje funkcije objektu "Jagnje")
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 01. 2022. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zgrada među Mostarcima poznatija kao “Jagnje”, koja se nalazi na Španjolskom trgu, mogla bi uskoro biti obnovljena, a za koju bi namjenu bila korištena mogu mišljenje dati i sami Mostarci.

''Cilj ispitivanja stanovnika Mostara kao i posjetitelja jest da se kroz iznošenje stavova i mišljenja stvori slika o značaju pojedinih objekata čijom obnovom bismo vratili nekadašnji sjaj gradu'', stoji u anketi objavljenoj na internetu.

Sam položaj objekta je takav da se nalazi na raskrsnici ili uz samo jednu od glavnih ulica grada Mostar, tako da je nezaobilazan u bilo kom smjeru, bilo da prolazimo pored ili se zadržavamo na lokaciji objekta ''Jagnje'' (Španjolski trg, trg ispred nekadašnjeg HIT-a, ulica dr. Ante Starčevića).

''Dakle, anketiranje je dijelom projekta baziranog na obnovi memorije mjesta (tj. vraćanje funkcije objektu "Jagnje"). Podaci dobiveni ovim oblikom ispitivanja bit će od pomoći pri kreiranju projektnog zadatka studenta Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu'', navodi se.

Anketu možete pronaći na ovom linku.

Inače, radi se o objektu gdje se u vrijeme prije rata nalazio istoimeni restoran; riječ je o nizu objekata izgrađenih također u vrijeme austrougarske uprave u BiH; u istom redu objekata, na suprotnom kraju, nalazi se velika ruševina u kojoj je bilo sjedište tadašnje Ljubljanske banke u Mostaru, koja je također izgrađena u vrijeme SFRJ.

 

Kopirati
Drag cursor here to close