Ured

Reagiranje o nabavci: Piše tepih ali nije tepih?!  

Navodi se kako je ''iznos sredstava planiran u svrhu opremanja  u zakonskoj mogućnosti direktnog sporazuma do 6.000 KM, što  ne znači da će ova stavka biti tog iznosa''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 12. 2021. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stavka je pogrešno zavedena i interpretirana. Kancelariji koja je namjenjena za Predsjednika Gradskog vijeća je potrebno opremanje, jer ista nije u potpunosti opremljena,  ali nikakav tepih od 6.000 KM se neće nabavljati'', objavila je Služba za odnose s javnošću Gradskog vijeća Grada Mostara stav predsjedatelja Gradskog vijeća Salema Marića.

Navodi se kako je ''iznos sredstava planiran u svrhu opremanja  u zakonskoj mogućnosti direktnog sporazuma do 6.000 KM, što  ne znači da će ova stavka biti tog iznosa''.

No, iako Marić tvrdi kako se neće nabaljati tepih, u Odluci se navodi kako vrši ''izmjena i dopuna Plana nabavki Grada Mostara za 2021. godinu'' te se u jednom članu navodi ''kancelarijski namještaj'' s procijenjenom vrijednosti nabavke od 6.000 KM bez PDV-a te, u drugoj točki, ''tepih u kancelariji predsjednika Gradskog vijeća Grada Mostara'' s procijenjenom vrijednosti od 6.000 KM također bez PDV-a.

U Marićevoj reakciji dodaje se kako je Stručna služba Gradskog vijeća zadužena za'' redovno godišnje planiranje, opremanje i održavanje prostorija Gradske vijećnice prema standardu uređivanja institucija''.

''Redovna održavanja potpadaju prostorima koja predstavljaju instituciju, pa tako i kancelariju Predsjednika bez obzira ko trenutno predsjedava. Nakon uređenja sale za prijeme, donacije i tehničkog opremanja sale za zasjedanje Gradskog vijeća,  kancelarija Predsjednika je dio redovnog održavanja i unaprijeđenja prostorija Gradske vijećnice'', navodi se.

 

Kopirati
Drag cursor here to close