CS Kozarica-VS Hutovo

Ravno: Završena sanacija vodoopskrbnog cjevovoda vrijedna 2.500.000,00 KM

Projekt vrijedan 2.500.000,00 KM financiran je grant sredstvima Republike Hrvatske, preko institucije Hrvatskih voda, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ kao i kreditnim sredstvima J.P.“Komunalno Neum“ d.o.o.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 01. 2020. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Puštanjem u pogon nove dionice cjevovoda, završena je sanacija dijela tlačnog vodoopskrbnog cjevovoda CS Kozarica-VS Hutovo u dužini 6440 m,  trase koja je dio presječenog vodoopskrbnog sustava Gabela-Dubrovačko primorje-Neum, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a.

Projekt vrijedan 2.500.000,00 KM financiran je  grant sredstvima Republike Hrvatske, preko institucije Hrvatskih voda, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ  kao i kreditnim sredstvima J.P.“Komunalno Neum“ d.o.o.

U povodu toga, u Ravnom  je u petak upriličena prigodna svečanost kojoj je  nazočio i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ Donko Jović.

Cilj projekta kontinuirana je i sigurna opskrba vodom grada Neuma, dijela općine Dubrovačko primorje u Republici Hrvatskoj, zaleđa općine Neum te općine Ravno, koji se opskrbljuju vodom iz postojećeg Regionalnog vodovoda Gabela-Hutovo-Neum.

On je  između ostalog i dokaz izvrsne suradnje s Republikom Hrvatskom i sa susjednim općinama u Republici Hrvatskoj i kao takav rezultat je prepoznavanja jako velike važnosti i potrebe ulaganja u sustave presječene državnom granicom, u ovom slučaju naročito specifičnog sustava Gabela-Hutovo-Neum.

Kopirati
Drag cursor here to close