Rupčić i Jurilj potpisali

Hrvatska pošta Mostar kreće u gradnju GPLS-a vrijednog 6,8 milijuna KM

Izgradnja ovog infrastrukturnog projekta predstavlja kapitalnu investiciju za Hrvatsku poštu Mostar, ali i za budući razvoj logističkih kapaciteta u BiH.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 12. 2021. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugovor za izgradnju glavnog poštansko-logističkog središta (GPLS) danas su u Mostaru potpisali predsjednik Uprave HP Mostar Mate Rupčić i izvršni direktor tvrtke Promark d.o.o Mostar Luka Jurilj.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 6,8 milijuna KM bez PDV-a. Izgradnja ovog infrastrukturnog projekta predstavlja kapitalnu investiciju za Hrvatsku poštu Mostar, ali i za budući razvoj logističkih kapaciteta u BiH.

''Uvažavajući zahtjeve tržišta koji se očituju kroz snažan rast Internet trgovine i lokalno i globalno, kao i sve veća potražnja korisnika za brzim i kvalitetnim logističkim uslugama u segmentu brze dostave paketa u unutarnjem i međunarodnom prometu, Uprava Društva je cijenila da će ulaganjem u izgradnju GPLS-a stvoriti ključne preduvjete za budući rast i razvoj Društva'', priopćili su iz HP Mostar.

Foto:PR / Poboljšat će se kvaliteta i proširiti asortiman poštanskih i logističkih usluga

Kako navode, prednosti ovog objekta su kvalitetniji prometni pristup i bolja poslovna povezanost s transportnim potrebama u Bosni i Hercegovini, kao i mogućnost stvaranja novih radnih mjesta posebno u segmentu logistike.

''Gradnjom infrastrukturnog objekta poboljšat će se kvaliteta i proširiti asortiman poštanskih i logističkih usluga, što će utjecati na razvoj i poboljšanje cjelokupnog poštanskog sustava u BiH. Izgradnjom logističkih kapaciteta Hrvatska pošta Mostar pozicionira se na mapi regionalnih logističkih centara, čime se stvaraju pretpostavke za potpisivanje međunarodnih ugovora sa respektabilnim globalnim e-trgovcima", kazao je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Mostar Mate Rupčić

Pri izradi projekta GPLS-a vodilo se računa o prilagodbi glavnim prometnim tokovima, karakteristikama ambijenta, cestovnoj povezanosti s gradom i okolicom. Nova gradnja integrirana je u okoliš, a objekt je planiran tako da predstavlja spoj logističkog i poslovnog.

Kopirati
Drag cursor here to close