Koridor VC

Poddionica Buna-Počitelj dobila završni sloj asfalta

Radovi su u završnoj fazi, a izgradnjom poddionice Buna – Počitelj i Počitelj – Zvirovići Bosna i Hercegovina je dobila novih 18 kilometara autoceste na Koridoru Vc.
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 04. 2021. u 17:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na poddionici Buna-Počitelj postavlja se završni sloj asfalta, objaviljeno je na Facebook stranici Autocesta FBiH.

Radovi su u završnoj fazi, a izgradnjom poddionice Buna – Počitelj i Počitelj – Zvirovići Bosna i Hercegovina je dobila novih 18 kilometara autoceste na Koridoru Vc, i tako se povezati sa europskom mrežom puteva.

Govoreći o poddionici Buna – Počitelj, Azer Leto, voditelj gradilišta na toj poddionici, kazao je kako je njena dužina 7,2 kilometra, te da je vrijedna oko 25 milijuna eura. Zbog pandemije koronavirusa neki radovi su bili usporeni, i to najviše zbog nabavke potrebnih sirovina.

Foto: Autoceste F BiH / Poddionica Buna-Počitelj dobila završni sloj asfalta

Božo Talić, predstavnik JP Autoceste FBiH na izgradnji poddionice Buna – Počitelj, ustvrdio je kako su na toj poddionici male probleme izazvali priključci na elektro i vodovodnu mrežu.

Podsjetimo i kako je federalna vlada prihvatila grant do 6.219.140 eura za financiranje Projekta Koridor Vc za poddionicu Buna - Počitelj.

Prema Ugovoru o grantu zaključenom u Sarajevu 10. ožujka 2021. godine između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicijski grant iz programa Europski zajednički fond za zapadni Balkan.

Foto: Autoceste F BiH / Poddionica Buna-Počitelj dobila završni sloj asfalta

Sredstva granta su namijenjena za izgradnju 7,2 km duge dionice autoceste po međunarodnim standardima.

Vlada je potvrdila da je dokumentacija prihvatljiva za FBiH, a posebno Ugovor o grantu.

Foto: Autoceste F BiH / Poddionica Buna-Počitelj dobila završni sloj asfalta

 

Kopirati
Drag cursor here to close