Spajanje Hrvatske

Plenković posjetio gradilište Pelješkog mosta, moguće probijanje rokova zbog pandemije

Na samom gradilištu je oko 600 radnika te još 200-ak na pristupnim cestama
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 05. 2020. u 19:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Agencije / Plenković na gradilištu Pelješkog mosta

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak u Komarni da Pelješki most, kao strateški bitna investicija ove Vlade, poprima svoje obrise i jednom će zauvijek riješiti pitanje teritorijalne povezanosti Hrvatske, a zbog koronakrize radovi bi se mogli produžiti 2-3 mjeseca.

Na Pelješkom mostu je počelo postavljanje rasponske konstrukcije. Na samom gradilištu je oko 600 radnika te još 200-ak na pristupnim cestama. Sve za sad ide prema planu. Iz HC-a poručuju kako su spremni na sve scenarije. Ako do 31. srpnja 2021. ceste ne budu gotove, most će se svejedno spojiti s kopnom.

Predsjednik Vlade Plenković je popodne obišao radove na Pelješkom mostu i ocijenio da bi se planirani rok za dovršenje Pelješkog mosta zbog koronavirusa mogao produljiti za dva do tri mjeseca.

"Rok je bio 31. srpnja 2021., no zbog koronavirusa i nemogućnosti naših stručnjaka da odu u Kinu i vide kako se proizvode pojedini segmenti i elementi mosta, moglo bi doći za oko dva do tri mjeseca produljenja toga roka", rekao je Plenković prilikom obilaska gradilišta.

Dodao je kako su predstavnici CRBC-a, kineske kompanije za izgradnju cesta i mostova, spremni uložiti dodatne napore, a i na političkoj se razini može tražiti da se stvari ubrzaju.

Ističe kako dio pristupnih cesta koji je dobio Strabag ide dobro i u rokovima, a dio koji je dobio grčki Avax nešto kasni s početkom, ali bi kroz idućih mjesec dana i tu trebalo sve biti u funkciji.

Naglasio je kako je Pelješki most, projekt vrijedan 520 milijuna eura, jedna od najvažnijih i strateški najbitnijih infrastrukturnih investicija koja u mandatu njihove vlade polako poprima svoje obrise, a cilj je da  se u cijelosti završi.

"To je projekt koji će jednom zauvijek riješiti pitanje teritorijalne povezanosti Hrvatske, za sve nas, osobito za kolege i prijatelje iz Dubrovačko-neretvanske županije on znači ravnopravan status te županije u čitavom sustavu i teritorijalnom ustrojstvu Republike Hrvatske", rekao je premijer Plenković.

Kopirati
Drag cursor here to close