Centar 2

Pikamerom nastavljeni radovi na sportskoj dvorani

Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 09. 2022. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros su stanovnike Mostara, koji žive nedaleko od sportske dvorane u izgradnji, probudili zvuci teškog stroja. Prema fotografijama koje nam je poslao čitatelj, teška mehanizacija se uključila u operaciju nastavka izgradnje dvorane čija izgradnja traje evo već trideset i sedmu godinu.

Inače, posljednjih dana nije bilo većih radnih aktivnosti na dvorani, tako da je pojava ovoga stroja na gradilištu, zaslužila da bude vijest.

Godinama nije bilo nikakvih radova, da bi u sedmom mjesecu ponovno oživjeli. Postavljena je nova ograda oko gradilišta, uklonjena je vegetacija koja je godinama nesmetano rasla oko betonskih nezavršenih temelja, postavljen je kontejner, par tabli, dovezeno je nešto alata i počeli su radovi na pripremi terena oko dvorane.

Foto: Bljesak.info / Radovi na pripremi terena oko dvorane

Sadašnji gradonačelnik Mario Kordić je izjavio u sedmom mjesecu kada je obznanjen nastavak radova kako će se za vrijeme njegovog mandata definitivno i završiti.

Procjenjuje se da će vrijednost završetka dvorane u čije je temelje do sada uloženo oko 20 milijuna KM iznositi oko 40 milijuna KM i da će kroz nekoliko faza biti završena za godinu i po dana.

Vlada Federacije je osigurala 3,5 milijuna za početak radova, a za ostalo je Gradsko vijeće Mostara u travnju usvojilo Odluku o kreditnom zaduženju kod Razvojne banke od 12 milijuna eura, te se očekuju i grant sredstva iz EU od 9,5 milijuna čime bi trebala biti zatvorena financijska konstrukcija dvorane.

Kopirati
Drag cursor here to close