Mostar

Pijesak na mostu: Pale prve pripreme za asfaltiranje druge trake

Posipanje pijeska prvi je korak pripreme za asfaltiranje vozne trake od novog mostarskog mosta do kružnog toka u naselju Zalik, čime bi priča stara desetljeće trebala napokon biti završena.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 12. 2018. u 08:55 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posipanjem pijeska počeli su radovi na pripremi za asfaltiranje druge prometne trake novog mostarskog mosta do kružnog toka u naselju Zalik, čime bi priča stara desetljeće trebala napokon biti završena.

Sredstva utrošena na dovršetak ovih radova iznose pola milijuna KM , radove će izvodit HP investing d.o.o. Mostar, a izvršenja dogovorene nabavke je dvije godine.

Kako stoji u javnoj nabavci, izvodit će se radovi na asfaltiranju dijela kolničke konstrukcije na novoizgrađenoj prometnici kroz Sjeverni logor, od mosta Sutina do Ulice maršala Tita te popločavanju pješačkih staza na istoj prometnici. Izgradnja se financira iz ''drugih razina vlasti'', a plaćat će se ''po privremenim situacijama''.

Naime, most se počeo graditi još 2008. godine, a iako je najavljeno da bi trebao biti svečano otvoren u kolovozu 2009. godine, problemi sa zemljištem i financijama radove su prolongirali. Most se počeo graditi još 2008. godine i trebao je biti u funkciji u kolovozu 2009. godine. Kako do toga nije došlo, sljedeći rok na završetak radova bio je rujan 2016. godine kada su radovi trebali trajati 90 dana. Na koncu, svečano je otvorna (jedna) prometna traga u veljači ove godine.

Tijekom svečanost otvaranja rečeno je kako je u izgradnju mosta, zajedno s troškovima eksproprijacije, uloženo oko 15,3 milijuna maraka, od čega je Vlada FBiH dala 11, a Grad 4,3 milijuna maraka. Iako je gradonačelnik Bešlić na otvaranju rekao kako su ''savladali sve prepreke'' unatoč što tome što je most otvoren na dug, za potpuni dovršetak prometnice, rekao je tada, potrebno oko milijun KM.  Nadzor radova, prema izravnom sporazumu, vršit će tvrtka Cadoro-ing d.o.o. Mostar za 6.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close