Predstavljen Sustav upozorenja

Nema više 2014.: Od sada ćemo poplave imati pod kontrolom

Projekt “Integriranje klimatskih promjena u smanjenje rizika od poplava u slivu Vrbasa” ima za cilj da pruži potporu vlastima u BiH na svim razinama da se prilagode rizicima od poplava kroz primjenu novih tehnologija.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 02. 2020. u 20:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje Sustav prognoziranja i upozoravanja na pojavu poplava u slivu rijeke Save za Vrbas, Unu i Sanu i potpisivanje Protokola između nadležnih agencija upriličeno je u Sarajevu, prenosi BHRT.

Spomenuti alat je razvijen u okviru UNDP-ovog Vrbas projekta u suradnji s institucijama koje upravljaju vodama i uz potporu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, kao kontakt institucije BiH prema UN konvenciji o klimatskim promjenama.

Video: Potpisan "protokol" koji bi trebao poboljšati reakciju države u slučaju poplava

Protokol za obavještavanje institucija o prognozi poplava za rijeke Vrbas, Unu i Sanu koji će biti potpisan definira uloge domaćih institucija u procesu obavještavanja o prognoziranim poplavama kako bi bilo osigurano da informacija o nadolazećoj poplavi na vrijeme stigne do ugroženih područja kako bi se općine pripremile i brzo reagirale.

Projekt “Integriranje klimatskih promjena u smanjenje rizika od poplava u slivu Vrbasa” ima za cilj da pruži potporu vlastima u BiH na svim razinama da se prilagode rizicima od poplava kroz primjenu novih tehnologija koje će omogućiti ekonomske aktivnosti otpornije na klimatske promjene.

Video: Plan za zaštitu od poplava

Projekt implementira UNDP, a financira Globalni fond za okoliš (GEF), u suradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, entitetskim ministarstvima nadležnim za upravljanje vodama i civilnim zaštitama, i 14 općina u slivu rijeke Vrbas.

Kopirati
Drag cursor here to close