Sinoćnje nevrijeme

Poplave i evakuacija stanovništva u općini Tešanj

U akciji spašavanja ukupno je evakuirano 17 građana, priopćila je Federalna uprave civilne zaštite.
Vijesti / Flash | 24. 08. 2019. u 11:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Facebook / Poplave i evakuacija stanovništva u općini Tešanj

Područje općine Tešanj sinoć je zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom, gradom i obilnim kišnim padalinama.

Posebno je bilo izraženo na jugozapadnom, zapadnom i sjeverozapadnom području općine u mjestima Piljužići, Jelah, Mračaj, Miljanovci, Tešanj, Džemilić Planje, Mrkotić i Kalošević. U akciji spašavanja ukupno je evakuirano 17 građana, priopćila je Federalna uprave civilne zaštite.

Foto:Facebook / Poplave i evakuacija stanovništva u općini Tešanj

S obzirom na to da je došlo do plavljenja i neprohodnosti putnih komunikacija vršeno je otežano pristupanje zatočenim osobama u naseljenom mjestu Piljužići i Jelahu.

Poplavljeni su i poduzeće FAD d.d. Jelah i Osnovna škola “Huso Hodžić“ u Tešnju.

U svim navedenim mjestima bili su ugroženi i poplavljeni objekti, kao i putne komunikacije prema naseljenim mjestima Piljužići, Novi Miljanovci, kao i magistralni put M-4 Doboj – Teslić u mjestu Kalošević koji je tijekom noći deblokiran pa se promet odvija usporeno jednom trakom 

Foto:Facebook / Poplave i evakuacija stanovništva u općini Tešanj

Zbog plavljenja regionalnog puta RP-474 Novi Šeher-Prnjavor, u mjestu Vukovo, za promet je bio zatvoren ovaj put iz pravca Tešnja prema Jelahu, dok je od Jelaha prema Piljužićima još uvijek zatvoren zbog vode na kolniku. Do oštećenja regionalnog puta je došlo na području Piljužica koje je tijekom noći djelomično sanirano u cilju normalizacije prometa. Angažirane su snage civilne zaštite, dobrovoljnih vatrogasnih jedinica i policije.

''U 2 sata je održana izvanredna sjednica Stožera na kojoj je dodatno razmotrena situacija na terenu, te utvrđene dalje mjere i aktivnosti na ugroženom području. Fiksne telefonske veze ne funkcioniraju u Vatrogasnom domu, te je otežana onemogućena komunikacija s građanima i nadležnim službama'', ističu iz FUCZ.

Kopirati
Drag cursor here to close