Zavirite

Obiteljski dom Vedrana Ćorluke nominiran za uglednu nagradu

Vedran Ćorluka počeo je gradnju ove kuće 2018. godine na parceli koja se prostire na oko 1500 kvadrata.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 05. 2023. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vila Franke Batelić i Vedrana Ćorluke na Tuškancu u Zagrebu nominirana je za nagradu najbolje stambene arhitekture u 2022. godini, koju dodjeljuje Udruženje arhitekata Hrvatske (UHA).

Jedna od nominiranih 

Točnije nominiran je rad arhitekata Zoran Zidarić, Tomislav Ćurković, ali u javnosti je poznato da je riječ o kući tog poznatog hrvatskog para, prenosi Jutarnji.hr

Foto:  DARKO TOMAŠ/CROPIX / Obiteljski dom Franke Batelić i Vedrana Ćorluke

Za nagradu Drago Galić za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture njihova je obiteljska kuća nominirana u društvu s Kućom na Pećini, Samobor, autora Nikole Fabijanića, Obiteljskom kućom u Maksimiru, Zagreb, autora Jakova Matasa, Grgura Butigana, Rade Trbara, zgradom POS Vis, autora Jani Mardešić i stambenim blokom Park Kneževa, Zagreb, autora 3LHD.

Sutra u četvrtak će biti poznato koji je rad dobitnik nagrade u toj i drugim kategorijama.

U opisu kuće (Vedrana Ćorluke i Franke Batelić) kao finalista nagrade stoji opis:

"Na strmom terenu, uz usječenu i vijugavu ulicu elitne zagrebačke četvrti samostojećih obiteljskih kuća, arhitekti formiraju pauzu u strogom ritmu ulice povlačeći se s građevnog pravca susjednih zgrada u dubinu parcele. Svijetu razigranih, često narativnih oblika, materijala i krovova ulice suprotstavljaju naglašeno suzdržanu arhitekturu kuće. Ona je kvadar od opeke izdignut na platformu".

Dom od 2021. 

Platforma na kojoj se kuća nalazi,stoji dalje, sadrži vanjske ekstenzije zajedničkog prizemlja i vješto ugrađuje dio bogatog programa kuće u suterenu odvajajući pritom strmi vrt iza od dvorišta ispred.

Foto: Robert Leš/Cropix / Obiteljski dom Franke Batelić i Vedrana Ćorluke

"U obiteljskoj svakodnevici arhitektura je stvorila mnoštvo lijepih artikuliranih i specifičnih mjesta koja su istovremeno slobodna i međusobno prisutna" opisuju.

Vedran Ćorluka počeo je gradnju ove kuće 2018. godine na parceli koja se prostire na oko 1500 kvadrata. Pjevačica iz mjesta Rabac i bivši hrvatski nogometni reprezentativac, prije 11 godina upoznali su se na Zrću.

Dugo su održavali vezu na daljinu, na relaciji Hrvatska-Rusija. Vjenčali su se 2018. u Istri, a u ovu kuću uselili su 2021. godine.

Foto: Robert Leš/Cropix / Obiteljski dom Franke Batelić i Vedrana Ćorluke
Kopirati
Drag cursor here to close