Vjerovali ili ne

Nije fotomontaža: Prizori iz Zračne luke Mostar

Naime, 185 putnika charter linijom za Španjolsku, odletjelo je danas iz mostarske Zračne luke.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 12. 2021. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Raduje jutrošnji prizor iz naše zračne luke Mostar. Za nas je zračna luka i njezina puna funkcionalnost strateški interes'', poručio je to mostarski gradonačelnik Mario Kordić komentirajući prizore 'uhvaćene' u mostarskoj Zračnoj luci.

Naime, 185 putnika charter linijom za Španjolsku, odletjelo je danas iz mostarske Zračne luke.

''Zadnjih pola godine intenzivno radimo na ugovaranju zračnih linija koje trebaju Grad Mostar povezati sa europskim odredištima. Funkcionalna zračna luka omogućit će da iskoristimo sve benefite našeg geografskog položaja'', poručio je to Kordić dodajući kako današnje fotografije daju poticaj i ohrabrenje.

Podsjećamo, direktor Zračne luke Mostar Ivan Ljubić ranije je istaknuo kako je situacija s pandemijom koronavirusa i restriktivnim mjerama više pogodila mostarski nego druge aerodrome u Bosni i Hercegovini, jer je to sezonska zračna luka koja je skoro isključivo bila ovisna od turista koji gravitiraju području Hercegovine.

Za razliku od nekih drugih u BiH, rekao je, ovo nije mnogoljudna regija kojoj gravitira veći broj ljudi kako bi imali barem malo zamaha i od domaćih putnika. Potencijalni broj takvih putnika je nedovoljan za avio prijevoznike da se odluče za uspostavu redovnih linija bez subvenciranja.

Iako se slaže da se ovaj aerodrom ubuduće ne može osloniti samo na turiste, Ljubić je naveo kako je prvi korak koji treba poduzeti za oporavak poslovanja mostarske zračne luke oživljavanje dosadašnjeg tržišta, a to je prvotno vjerski i individualni turizam, odnosno charter letovi i redovne linije za dijasporu (Njemačka, Švicarska i Švedska).

I ranije su u svom izvještaju, koji su iz ove kuće predočili gradskim vijećnicima, naveli kako su posljedice pandemije utjecale na poslovanje ove kuće, prema brojkama je evidentno da je rad mostarke Zračne luke krenuo prema dolje godinama prije. Naime, posljednji službeni let na mostarskom aerodromu viđen je u prosincu 2020. godine, a u  prošloj godini kroz mostarsku Zračnu luku prošla su tek 1.678 putnika. 

Kopirati
Drag cursor here to close