Ćiro II

Nastavak jačanja partnerske suradnje kroz Ćiru II

Održan je kick off meeting projekta Ćiro II preko Zoom platforme
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 12. 2020. u 09:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu početka provedbe projekta "Cross-border Thematic Tourism Destination: Old Narrow Gauge Railway ĆIRO/ĆIRO II, dana 26.11.2020. godine, zbog epidemiološke situacije u našoj državi izazvane pandemijom koronavirusa COVID-19, održan je kick off meeting projekta Ćiro II preko Zoom platforme.

Govorilo se o redovnim i planiranim aktivnostima projekta, a projektni partneri su potvrdili potpisivanje memoranduma o  nastavku suradnje, a sve to kako bi se postigao zajednički cilj projekta – ojačana i raznolika turistička ponuda Hercegovine, Dubrovačko-neretvanske županije i uvale Boka Kotorska.

Ovo bi trebalo pridonijeti povećanju broja dolazaka posjetitelja na projektno područje i produžetak trajanja njihova boravka.

Krajnji cilj ovoga projekta, koji je jako značajan za nas, je povezivanje zemalja (RH, BIH i CG) odnosno razviti zajedničku prekograničnu tematsku turističku destinaciju na Ćiro stazi te pojačati već dobru suradnju s općinom Konavle i Agencijom za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Riječ je o projektu koji financira Europska unija u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.770 362. 68 Eura, od čega Europska unija financira 85% od ukupne vrijednosti projekta.

Trajanje projekta je 24 mjeseca, a njegov nositelj je Općina Ravno.

Partneri u projektu su: Općina Konavle i Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Kopirati
Drag cursor here to close