Novi problemi

Najavljena nova blokada mostarske deponije

Prva blokada deponije Uborak započela je 10. lipnja 2019. godine i okončana je deset dana kasnije.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 07. 2023. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski aktivisti najavili su mogućnost nove blokade deponije Uborak nakon što je na njoj u utorak izbio požar.

Pozivali su sve građane Bijelog Polja i Mostara da se srijedu u 19 sati pridruže okupljanju na deponiji Uborak u Vrapčićima.

Cilj okupljanja je, kako su naveli, poslati poruku vlastima ''da je dosta''.

''Tražimo hitno rješenje za deponiju i njeno izmještanje na novu lokaciju!!! Ukoliko se javno ne ponudi novo rješenje, u narednim danima ćemo ući u potpunu blokadu deponije Uborak, iz koje se nećemo povući!'', navedeno je u pozivu na okupljanje.

Podsjećamo, građani su u više navrata blokirali rad deponije.

Prva blokada deponije Uborak započela je 10. lipnja 2019. godine i okončana je deset dana kasnije. Građani su se pod pritiskom javnosti povukli, i to nakon što je u gradu zatrpanom smećem isposlovan sporazum s vlastima o početku rada na iznalaženju nove lokacije.

Druga blokada uslijedila je početkom prosinca nakon što je Ministarstvo okoliša Federacije BiH odbilo izdati okolišnu dozvolu Javnom poduzeću Deponija. Ova blokada trajala je pet dana i okončana je reakcijom pripadnika MUP-a HNŽ-a, a na osnovu preporuke Vlade FBiH o odlaganju otpada na Uborak zbog javnog dobra.

Posljednja, treća blokada, okončana je mirnim putem, i to zbog prijetnje od pandemije koronavirusa.

Uslijedile su tužbe što je dodatno blokiralo i zakompliciralo rješenje ovog problema kojem se još uvijek ne nazire rješenje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close