Sušenje...

Mostarski mulj misteriozno nestaje

Prema svemu sudeći, navode, netko se odlučio poigrati s metodom ''solarnog sušenja mulja''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 07. 2019. u 17:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zahvaljujući odgovornim građanima upravo smo dobili informaciju i fotografije da se mulj s pročistača koji sadrži opasne materije odvozi na nepoznatu lokaciju'', navode iz Mreže Naše društvo.

Skupina građana zastala je kod lokacije pročistača i napravila ovu fotografiju:

Foto: Mreža Naše društvo / Sušenja mulja

Prilikom nastavka, tvrde, vožnje primijetili su tragove mulja na cesti.

Foto: Mreža Naše društvo / Tragovi mulja na cesti

Kako navode, budući da su snimali postrojenje pročistača 3. srpnja 2019. godine posjeduju snimak iste lokacije, a ovako je ta lokacija izgledala početkom srpnja.

Foto: Mreža Naše društvo / Postojenje pročistača, 3. srpnja

Prema svemu sudeći, navode, netko se odlučio poigrati s metodom ''solarnog sušenja mulja''.

''Tražimo odgovor od gradonačelnika Bešlića tko je odlučio da se na ovaj, vrlo primitivan način, tretira mulj. Sasvim je jasno da je  cilj  bio  povećati udio suhe tvari u mulju, ali se to ne radi na ovaj način, a posebno ne kada je u pitanju mulj koji sadrži opasne spojeve  i to vrlo dobro znaju svi u Gradskoj upravi, a prije svih gradonačelnik Bešlić'', priopćeno je iz Našeg društva.

Foto: Mreža Naše društvo / Postojenje pročistača

U potpunosti je zanemarena činjenicu, tvrde, da taj mulj u sebi sadrži nedozvoljene količine PAH-ova, TPH, HCH i PCB-a i pitamo se kakve su posljedice kada se iste suše na otvorenom prostoru.

''Tražimo da nadležne inspekcije žurno izađu na teren i utvrde tko je odobrio ovu metodu i ono najvažnije, gdje se odvozi ovaj mulj'', navode iz Mreže.

Podsjećamo, aktivisti su u utorak objavili prijepisku razgovora u vezi odlaganja mulja te tako demantirali tvrdnje Grada kako nisu bili upoznati s tom problematikom.

Kopirati
Drag cursor here to close