Uskoro...

Mostarska škola hladna zbog peleta

''Vlada je na vrijeme usvojila sve potrebne odluke, dostavila ih na adresu ministarstva kulture i športa i ministarstvu financija i poduzeli su sve što treba poduzeti'', istaknuli su.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 11. 2022. u 14:36 S. Bošnjak | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi bismo pustili grijanje da imamo peleta'', kazali su iz Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca Mostar.

Naime, na našu adresu stigao je mail učenika spomenute škole u kojem navode kako ''danima sjede mokri u hladnim učionicama'', te dodali kako ''uprava odbija upaliti grijanje, brz obzira na apele učenika''.

No, uprava kaže kako nemaju peleta.

''Trenutno ne možemo pustiti grijanje jer nam dostavljač još uvijek nije dostavio pelet, a nadamo se kako će ga dostaviti u skorije vrijeme'', kazali su iz škole.

Obzirom na to da su srednje škole u HNŽ-u u nadležnosti Vlade HNŽ, kontaktirali smo i Vladu iz koje su kazali kako su ''poduzeli sve što se treba poduzeti''.

''Vlada je na vrijeme usvojila sve potrebne odluke, dostavila ih na adresu ministarstva kulture i športa i ministarstvu financija i poduzeli su sve što treba poduzeti'', istaknuli su.

Kazali su kako su svjesni da se događaju ''ozbiljni poremećaji kad je u pitanju cijena i mogućnost isporuke ogrjeva''.

''Dobavljač čini napore kako bi isporučio ugovorene količine na vrijeme. Ima određenih kašnjenja ali ništa zabrinjavajuće, pa se nadamo kako će i spomenuta škola u srijedu ili četvrtak dobiti potrebne količine ogrjeva kako bi se nesmetano nastavio proces obavljanja nastave'', zaključili su iz Vlade HNŽ.

Poznato je kako je posljednjih mjeseci u BiH veliki problem kako do ogrjeva. Cijene peleta ograničene su službenim aktom Federalne Vlade koja je upozorila da će kažnjavati one koji dižu cijene.

Naknadno reagiranje iz škole

Nakon objave teksta, reagirali su iz spomenute škole navodeći kako grijanje ne radi u punom kapacitetu te da se koristi prošlogodišnja zaliha peleta. Sutra će, tvrde doći nova pošiljka ovog energenta.

Kopirati
Drag cursor here to close