Čas posla

Mostar: Friška šminka propala u vodu

Riječ je o radovima u vrijednosti 50 tisuća KM kojima je Grad Mostar odlučio ''tretirati odvodnju oborinskih voda…''
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 11. 2022. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nešto više od dva mjeseca nakon dovršetka radova u Ulici Leopolda Mandića u Mostaru, na vidjelo je izašla kvaliteta radova kojom se ne mogu pohvaliti ni druge mostarske rekonstrukcije.

Rešetke na betonskom slivniku nisu izdržale pa su se već nakon postavljanja pokazale svoje slabosti da bi se posljednjih dana potpuno razgolile.

Riječ je o radovima u vrijednosti 50 tisuća KM kojima je Grad Mostar odlučio ''tretirati odvodnju oborinskih voda sa zelenih površina koje nisu visinski odijeljene od komunikacija, uređenje staza, dislokaciju smeća i dječje igralište''. Zvuči kao jednostavna, klasična rekonstrukcija.

Foto: Bljesak.info / Rešetka nosivosti D400

Raspilavanje asfalta, kopanje rova za odvodnju vode te postavljanje rešetke koštalo je 1.500 KM dok je nabava i montaža betonskih slivnika koštalo 880 KM. Iako se na papiru radi o malom iznosu, riječ je ipak o loše utrošenim novcima jer rešetke već treba mijenjati.

U spomenutom naselju izvršena je rekonstrukcija dječjeg igrališta u kojem je prikazana i nabavka novog mobilijara iako je stara ljuljačka vraćena, a u nabavci je navedeno i postavljanje 80 prskalica za navodnjavanje koje nisu spojene ni na kakav izvor vode te rekonstrukcija 18 rasvjetnih tijela.

Na radove su se pismom osvrnuli i stanari ovog kvarta koji su naveli kako im nije jasno kako se nitko nije sjetio nogostupa na križanju ulica ali ni toga da je pješačka staza završila na zelenoj površini iako je zid zgrade u kojem je smješteno kantonalno ministarstvo izgrađen na nogostupu.

Kopirati
Drag cursor here to close