Kroz jezera

Obnovljena Avenija pod vodom: Milijuni nisu 'zaliječili' stari problem

Milijuni su uloženi u obnovu mostarskih prometnica. Jedna od njih je i Ulica kralja Tomislava poznatija kao Avenija.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 11. 2022. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Kiša koja u Mostaru pada čitav dan bez prestanka ponovno je na grad prosula velike količine vode poplavivši pojedine ulice podsjetivši nas na stare probleme. Mostarci će se ''jezerima'' večeras i sljedećih dana boriti i u naseljima Centar 2, Avenija... 

Nije ovo vijest objavljena danas, nego u siječnju 2019. godine. Ako biste se "bacili u potragu" istu vijest biste pronašli i tri godine ranije, ali nažalost i tri godine kasnije.

Milijuni su uloženi u obnovu mostarskih prometnica. Jedna od njih je i Ulica kralja Tomislava poznatija kao Avenija.

Podsjetimo, Avenija se asfaltirala tijekom 2021. godine, a radovi su započeli još u lipnju. 

Avenija ponovno pod vodom  - Avenija ponovno pod vodom

Foto: Bljesak.info / Avenija ponovno pod vodom 

"Na ovoj dionici će se vršiti izrada novog cjevovoda oborinske odvodnje kao i kompletna zamjena vodovodnih cijevi", priopćeno je na samom početku radova.

Radovi uključuju rekonstrukciju podzemnih instalacija vode i kanalizacije na trasi prometnice, izgradnju nove oborinske odvodnje, javne rasvjete te kolničke i pješačke konstrukcije.

Ponovno je kiša razotkrila stare probleme. Lokve, otežan promet, potopljeni pješački prijelazi. Ponovno se mostarski pješaci 'igraju' igre izbjegavanja lokvi i "tuševa" vozača. 

Podsjetimo, prema prognozi stranice "Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna" ovo je samo početak padalina koje Mostarce očekuju ovaj vikend. 

Obilne padaline najavljene su do 23. studenoga na Jadranu i dijelovima uz Jadran, većem dijelu Hercegovine, Crne Gore i jugozapadu Makedonije. Očekuje se kako će pasti od 80mm do 250mm ( l/m2 ) oborina.

"U ovim područjima mogli bi postojati uvjeti za lokalno jače grmljavinske nepogode uz obilnije pljuskove, koji nakratko mogu uzrokovati bujična plavljenja", najavljeno je. 

Postavlja se pitati kako će obnovljena Avenija izdržati iduća tri dana, ako ovako izgleda već prvi dan. 

Kopirati
Drag cursor here to close