Na Aveniji

Mostar će dobiti novi kružni tok

Na prometnici na Vrhu Avenije bit će napravljen kružni tok - rotor.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 06. 2018. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar će uskoro dobiti novi kružni tok. Naime, Grad je donio Odluku o odabiru ponuđača za tehničko projektiranje za rotor na Vrhu Avenije. 

Kako je navedeno u Odluci izabrani ponuđač treba napraviti projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju postojećeg raskrižja Ulica Kralja Tomislava (Avenija) s Ulicom Kneza Višeslava (Rudarska) iz postojećeg semaforiziranog raskrižja u kružno raskrižje (rotor).

''Postojeće semaforizirano raskrižje predstavlja usko grlo u prometu, te je po uzoru na već izgrađeni rotor kod ''Mljekare'', koji je donio pozitivne pomake u prometu, predloženo projektiranje sličnog rotora na ovoj lokaciji. Projektant je obavezan u prvoj fazi uraditi Idejni projekt, a tek nakon prihvaćanja istog od strane investitora, može se raditi Glavni projekt kružnog raskrižja (rotor).

Ovjereni grafički prilog kružnog naselja predstavlja temelj projektantu za izradu idejnog projekta. U obuhvatu projekta riješiti instalacije, oborinske odvodnje, vodovoda i kanalizacije, kao i javne rasvjete, ako je isto potrebno. Projekta dokumentacija mora biti izrađena u skladu s važećim zakonima, te će ista poslužiti za dobivanje potrebnih odobrenja, od strane Grada Mostara'', navedeno je u spomenutoj Odluci.

Projektiranje ovog kružnog toga, po spomenutoj Odluci, obavit će ''Geo-data'' d.o.o. Mostar.

Grad će za ovaj posao izdvojiti 6961,50 KM s PDV-om.

Kopirati
Drag cursor here to close