Ministri prometa

Mitrović s Lasićem u Mostaru o cestama i BHANSA-i

Kako je istaknuo ministar Lasić, dio Koridora Vc koji prolazi kroz Federaciju BiH iznosi 273 km, a do sada su izgrađena 102 km, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 07. 2020. u 19:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović održao je u srijedu sastanak u Mostaru sa ministrom prometa i komunikacija Federacije BiH Denisom Lasićem sa kojim je razgovarao o izgradnji Koridora Vc, Jadransko-jonskoj autocesti i stanju u zračnom prometu.

Kako je istaknuo ministar Lasić, dio Koridora Vc koji prolazi kroz Federaciju BiH iznosi 273 km, a do sada su izgrađena 102 km, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

''Trenutno je u izgradnji 38 kilometara autoceste, odnosno osam je aktivnih gradilišta. Također, zatvorena je financijska konstrukcija za sve planirane dionice, osim od Ovčara do Bradine“, objasnio je ministar Lasić.

Ministar Mitrović je informirao ministra Lasića da će do kraja godine biti poznato koja će se trasa od pet ponuđenih izabrati za izgradnju buduće Jadransko-jonske autoceste, koja treba spojiti našu zemlju sa Hrvatskom i Italijom, odnosno Crnom Gorom, Albanijom i Grčkom.

Naime, Jadransko-jonska autocesta kroz Bosnu i Hercegovinu počinje u Počitelju, a završava u Aranđelovu kod Trebinja na granici sa Crnom Gorom. Plansko-projektnom dokumentacijom ove autoceste predviđeno je da njena dužina kroz Federaciju BiH i Republiku Srpsku bude oko 110 kilometara.

Uslijed pada zračnog prometa od preko 90% zbog pandemije koronavirusa, i zrakoplovna industrija se suočava sa značajnom financijskom krizom. Stoga su se sugovornici, navode, složili da je potrebno pomoći Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH kako bi lakše prebrodila teške posljedice pandemije.

Ministar Mitrović je naglasio da je Ministarstvo u okviru svojih nadležnosti poduzelo dodatne aktivnosti na iznalaženju rješenja za pomoć institucijama civilnog zrakoplovstva u cilju osiguranja nastavka njihovog nesmetanog rada.

Ministri su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom kvalitetnom i uspješnom suradnjom te zaključili da je neophodno uspostaviti što bolju koordinaciju između svih resornih ministarstava o svim pitanjima iz njihovih nadležnosti, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close