Za sigurniju vodoopskrbu

Mijenjaju se cjevovodi u Neumu

Radi se o sanaciji dijela gravitacijskog cjevovoda na iznimno zahtjevnoj dionici Moševići-Gradac polje dužine 870 m
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 05. 2024. u 18:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Komunalno Neum / Mijenjaju se cjevovodi u Neumu

J.P. ''Komunalno Neum'' d.o.o. Neum provodi projekt zamjene cjevovoda na Regionalnom vodoopskrbnom sustavu Gabela-Neum.

Radi se o sanaciji dijela gravitacijskog cjevovoda na iznimno zahtjevnoj dionici Moševići-Gradac polje dužine 870 m. Projekt obuhvaća aktivnosti zamjene dotrajalog postojećeg čeličnog cjevovoda starog 42 godine novim DUCTIL cijevima, priopćeno je na službenoj web stranici Komunalno Neum.

Vrijednost projekta iznosi 308.868,00 KM a planirano vrijeme završetka lipanj 2024.godine.

Projekt je financiran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša FBiH u iznosu 160.000,00 KM ugovorenima kroz poziv za dodjelu sredstava za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2023. godinu te vlastitim sredstvima Poduzeća u iznosu 148.868,00 KM.

Cilj provedbe projekta sigurnija je opskrba potrošača kroz upravljanje gubicima u mreži, uzimajući u obzir da smanjivanje gubitaka, optimizacija zahvaćanja vode, snižavanje potrošnje električne energije u proizvodnji i distribuciji te bolje upravljanje rizicima dugoročno doprinose i održivom korištenju voda.

Rezultati projektnih aktivnosti očekuju se odmah po završetku projekta a kroz prizmu zaštite okoliša, ovaj projekt se smatra iznimno važnim, kako za komunalno poduzeće tako i za lokalnu zajednicu.

Kopirati
Drag cursor here to close