Izabran izvođač

Korak bliže radovima na brzoj cesti kroz Lašvansku dolinu

U informaciji je istaknuto da je okončan i revidiran glavni projekt cijele dionice, uključujući istražne radove, studijsku dokumentaciju i elaborate eksproprijacije.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 10. 2020. u 14:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usvojivši informaciju o provedbi projekta izgradnja brze ceste Lašva - Nević Polje, Vlada Federacije BiH je Javnom poduzeću Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo dala suglasnost za donošenje Odluke o dodijeli ugovora najpovoljnijim ponuđačima za izvođenje radova i nadzora za dionicu koja prolazi kroz Vitez.

Javna poduzeća Autoceste FBiH d.o.o. Mostar i Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo Vlada je zadužila da intenziviraju aktivnosti s ciljem početka izvođenja radova na projektu izgradnje ove brze ceste, priopćeno je u četvrtak iz Vlade FBiH.

U informaciji je istaknuto da je okončan i revidiran glavni projekt cijele dionice, uključujući istražne radove, studijsku dokumentaciju i elaborate eksproprijacije. Pribavljena je okolišna dozvola, a Federalno ministarstvo prostornog uređenja je izdalo i urbanističku suglasnost za dionicu brze ceste Lašva - Nević Polje. Procijenjena vrijednost projekta je 217 milijuna eura.

Ceste FBiH su provele postupak javne nabave radova za LOT5 - prolaz kroz Vitez i odabrale najpovoljniju ponuda domaćeg ponuđača u iznosu od 32.251.050 KM s PDV-om i za usluge nadzora radova u iznosu od 993.230,55 KM sa PDV-om.

Pošto je projekt izgradnje brze ceste Lašva - Nević Polje jedan od prioritetnih u Federaciji BiH, Ceste Federacije BiH su se 8.10.2020. godine obratile Federalnom ministarstvu prometa zahtjevom da Vlada FBiH da suglasnost za potpisivanje ugovora za radove i nadzor s najpovoljnijim ponuđačima, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close