Sljedeća faza

Ubrzo radovi: Kolektori će za 2 milijuna KM niknuti u Opinama

Prema Odluci Grada o izboru najpovoljnijeg ponuđača izabran je konzorcij HP Investinga, Amitee i Izgradnje Tojaga.
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 12. 2020. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na kolektorima vrijedni 2 milijuna i 200 tisuća maraka uskoro bi trebali započeti u Mostaru.

Planirani su radovi na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže naselja Opine te spoj na glavne kolektore na lokacijama kod hotela Mostar i Opinama. Prema Odluci Grada o izboru najpovoljnijeg ponuđača izabran je konzorcij HP Investinga, Amitee i Izgradnje Tojaga.

Mostarske tvrtke posao će od Grada naplatiti kroz sredstava u okviru WATSAN projekta, odnosno kreditnim sredstvima EIB-a, granta IPA-e, Fonda za zaštitu okoliša FBiH, kao i sredstvima osiguranim Proračunom Grada, sredstvima iz vodoprivrednih naknada županije i ostalih izvora.

Ugovor između Grada i izvođača, stoji u odluci, trajat će do kraja listopada 2021. godine. Odluku je, umjesto gradonačelnika, 24. prosinca donijela načelnica Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Amira Trbonja.

Nositelj aktivnosti nabave je Tim za implementaciju projekta (PIT) pri J.P. Vodovod d.o.o. Mostar. Podsjećamo, revizijom poslovanja Vodovoda za 2019. godinu, revizori su utvrdili da im u knjigovodstvenim evidencijama ne postoje podaci vezano za izgradnju Postrojenje za preradu otpadnih voda (PPOV), niti Vodovod ima informaciju gdje se investicija iskazuje.

Kopirati
Drag cursor here to close