''Golubarnik''

Mostar: Izdvojen novac za saniranje vrtića u Centru 2

Izdvojeno je 150.000 KM za sanaciju postojećeg vrtića.
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 05. 2023. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postojeći vrtić u Centru 2 - Jedinica Zvončić, Javne ustanove Dječji vrtići Mostar, konačno će biti saniran.

Naime, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara, odobrena je preraspodjela novčanih sredstava po zahtjevu Odjela za urbanizam i građenje.

''Pozicija Vrtić Centar II planirana na ekonomski kod 821000- Akumulirani Višak prihoda nad rashodima -akumulirani suficit iz ranijih godina u iznosu od 600.000,00 KM. Umanjuje se za iznos od 150.000,00 KM i sada iznosi 450.000,00 KM. I dodaje se nova pozicija vrtić Centar II CICBAN za sanaciju postojećeg vrtića u iznosu od 150.000,00 KM. Ekonomski kod 821614'', navodi se u odluci o preraspodjeli sredstava, gdje je došlo do tehničke greške oko naziva vrtića, ne radi se o JU Ciciban, nego o JU Dječji vrtići Mostar.

Pročitajte još

Hitno potrebna sanacija

Ranije je za Bljesak.info Božo Ćorić načelnik odjela za društvene djelatnosti rekao kako ovaj vrtić ima problem s golubovima i vanjskim ulazom.

''Sanacija je hitno potrebna zbog djece. Veliki troškovi održavanja, zbog golubova, ulaza, problem je u instalacijama, sanirat ćemo to je naš prostor'', kazao je Ćorić.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić, na današnjoj sjednici je rekao kako ova sanacija ''neće biti uzalud bačen novac, s obzirom da se radi o gradskom prostoru''.

''Odlučili smo se na odgađanje problema jer smo došli do zaključka da bi zatvaranjem vrtića imali veći problem. U budžet je stavljen i završena je procedura za izgradnju vrtića u Centru 2. Do rujna možemo prilagoditi ovaj vrtić u neko minimalno stanje. Pokušavamo najbolje moguće menadžerirati tu cijelu priču i odlučili smo da idemo u sanaciju. S obzirom da se radi o gradskom prostoru neće biti uzalud bačen novac'', rekao je Kordić.

Podsjetimo, na sjednici Gradskog vijeća u prosincu 2021. godine se moglo čuti kako je nužno pristupiti izgradnji novog vrtića u Centru 2 jer je “postojeći neuvjetan, a naselje se širi”.

Gradit će se i novi vrtić

O potrebi proširenja kapaciteta vrtića ukazalo se i u posljednjem Izvješću o radu vrtića.

Ćorić je nedavno našem portalu kazao kako bi novi vrtić u naselju Centar 2 mogao biti useljiv tek možda 2024./2025. predškolske godine.

Natječaj za vrtić i idejni projekt su završeni, kazao nam je Ćorić, te se kreće na izradu glavnog projekta. Bruto površina novog vrtića je 800 kvadrata. Planiran je i vanjski dio, igrališta za djecu 1250 metara kvadratnih, a kapacitet je do 130 djece, kazao je Ćorić.

''Kada se završi glavni projekt, novac u proračunu je u ovoj fazi što bi se radilo u ovoj godini, ishodovanje dozvola za građenje i uređenje, ako se bude radio vrtić, planiran proračunu Nadamo se na jesen, ishoditi dozvolu i izabrati izvođače, ako bude sve po redu i ako ne bude previše žalbi'', kazao je Ćorić.

Kopirati
Drag cursor here to close