Inicijativa

Ideja: Tri maslinove grančice na Španjolskom trgu?

U inicijativi se navodi kako je postavljanje ovog spomenika Gradu predložilo Sveučilište u Mostaru te da je ''uputno inicijativu analizirati''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 05. 2023. u 09:54 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Umjetničko djelo, skulptura Stjepana Skoke Maslinova grančica - u javnom prostoru, kao univerzalna poruka kako je maslina i simbol ove regije Hercegovine smatramo kako će biti kreativan i pozitivan simbol Mostara'', kaže se u inicijativi mostarskog gradonačelnika Maria Kordića o postavljanju skulpture u središte kružnog toka na Španjolskom trgu u Mostaru.

U inicijativi se navodi kako je postavljanje ovog spomenika Gradu predložilo Sveučilište u Mostaru te da je ''uputno inicijativu analizirati''.

Kako je navedeno, skulptura se sastoji od tri maslinove grančice ''koje simboliziraju tri konstitutivna naroda kao ideju mira i zajedništva kroz simbolički prostorni znak''.

Kordić u inicijativi za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća navodi kako bi se ovime pokazao i uspjeh uvođenja turističkih vinjeta te da se uspjeh projekta ogleda ''u njihovim postignućima odnosno vidljivim znakovima i simbolima''.

''Uputno je ovaj značajan prihod za Grad Mostar, koji ima dugoročnu perspektivu, djelomično i upravo u ovoj fazi usmjeriti u neki simbol koji će pokazati i našim žiteljima, ali i cijeloj javnosti kako promišlja moderan menadžment Mostara. Izgradnja vidljivog simbola, koji odražava uspjeh jednog projekta, ali i simbolizira razvoj i perspektivu učinit će snažnijim i sami projekt vinjete, ali i potaknuti proaktivno promišljanje o novim projektima'', naveo je Kordić u inicijativi.

Inače, prema dosadašnjim podacima, Grad Mostar je od dana uvođenja vinjeta, od 16. ožujka do 21. svibnja zaradio od vinjeta 170.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close