Najava sjednice Gradskog vijeća

Mostar mijenja proračun, postavlja novi spomenik, mijenja ulice i 'provjerava' kulturu…

Raspravljat će se i o inicijativi predsjedatelja Gradskog vijeća Salema Marića o izmjeni naziva Ulice Mala Tepa u Ulicu Amira Pašića kao i o utemeljenju privremenog Povjerenstva za promjenu naziva ulica na području Grada.
Vijesti / Politika | 29. 05. 2023. u 09:32 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izmjene i dopune mostarskog proračuna zbog prihoda od vinjeta, nabave kanti za otpatke i drvenih štandova, izgradnje vrtića u naselju Centar 2, rekonstrukcije Ulice Blajburških žrtava te zbog eksproprijacije i izgradnje III osnovne škole bit će točne dnevnog reda 33. redovite sjednice mostarskog Gradskog vijeća koja će se održati 31. svibnja.

Pred vijećnicima će se naći i nacrt izmjena i dopuna Regulacijskog plana Središnja zona rekonstrukcija - Faza II te poslovna zona Miljkovići.

Vijećnicima će biti predstavljena i izvješća kulturnih ustanova Grada Mostara, socijalnih i zdravstvenih ustanova te Sportskog saveza Grada Mostara za 2022. godinu za 2022. godinu.

Raspravljat će se i o inicijativi predsjedatelja Gradskog vijeća Salema Marića o izmjeni naziva Ulice Mala Tepa u Ulicu Amira Pašića kao i o utemeljenju privremenog Povjerenstva za promjenu naziva ulica na području Grada Mostara.

Tražit će se i suglasnost na izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjoj organizaciji Agencije „Stari grad“ kao i za odluku o proglašenju javnog interesa za Projekt „Izgradnja južne obilaznice Mostara, dionica Miljkovići-Rodoč-veza na M17 i M6.1, faza III (Tunel Novi-Avijatičarski most) te faza IV (Avijatičarski most-veza na M17 i M6.1)“.

Raspravljat će se i o davanju na privremeno korištenje zgrade Gradskog kupatila – Banja na Musali Sportskom savezu Grada Mostara te o inicijativi za postavljanje instalacije 'Maslinova grančica' na lokaciji Španjolski trg-turbo rotor.

Video: 33. sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara saziv 2020-2024

 

Kopirati
Drag cursor here to close