'Čudne stvari'

HRS: Nedopustivo je da se na Trn dovozi smeće s područja cijelog Širokog Brijega

Hrvatska republikanska stranka (HRS) Široki Brijeg najoštrije osuđuje neodgovorno ponašanje vlasti u Širokom Brijegu ...
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 09. 2021. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nakon što saznali da će se u njihovom naselju izgraditi pretovarna stanica za smeće, grupa građana mjesne zajednice Trn i Dobrkovića, u Gradu Širokom Brijegu, pozvala nas je da obiđemo lokalitet i da se uvjerimo u vjerodostojnost njihovih navoda'', stoji u priopćenju Hrvatske republikanske stranke koje prenosimo u cijelosti.

''Naravno, to smo i napravili i uvjerili da se zbilja događaju čudne stvari za budućnost Trnjana i Dobrkovićana, a za što ih se nije pitalo, potvrdili su ogorčeni mještani.

Hrvatska republikanska stranka (HRS) Široki Brijeg najoštrije osuđuje neodgovorno ponašanje vlasti u Širokom Brijegu jer od mještana Trna i Dobrkovića nije tražila suglasnost za izgradnju reciklažnog centra - pretovarne stanice smeća udaljenu 100-njak metara od FEAL-a i njihovih kuća.

Foto: PR / HRS: Nedopustivo je da se na Trn dovozi smeće s područja cijelog Širokog Brijega

HRS poziva medije da prekinu zavjet šutnje te da svojim objektivnim angažmanom pomognu mještanima Trna pišući o otpadu koje će im se dovoziti nedaleko od kuća a koje može predstavljati veliku opasnost zabušotine pitke vode, zdravlje ljudi, tlo i prirodni okoliš.

Nekadašnje javno dobro koje je koristila Duhanska stanica sada postaje odlagalište otpada.
Hrvatska republikanska stranka Široki Brijeg smatra kako Trnjane i Dobrkovićane treba pitati za njihovu budućnost, te uz ovo priopćenje za javnost, najmanje što može učiniti je to kako ćemo podržati peticiju ogorčenih građana, a koji su uz potpisivanje peticije, najavili i organiziranje prosvjeda.

Netransparentno da se krene s izgradnjom a da se ne organizira javna rasprava žele li Trnjani i Dobrkovićani na svojoj zemlji smeće s područja cijelog Širokog Brijega?'', sitaknuli su iz ove stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close